Pozornica

Pozorištu lutaka Mostar 5 nagrada za "Ledeno srce"

Pozorištu lutaka Mostar 5 nagrada za "Ledeno srce"
Pozorištu lutaka Mostar 5 nagrada za "Ledeno srce"

MOSTAR - Pozorište lutaka Mostar sudjelovalo je na dva međunarodna festivala, na kojima je za najnoviju predstavu "Ledeno srce" osvojeno pet nagrada.

Na festivalu "Zlatna iskra" u Kragujevcu član mostarskog ansambla Igor Vidačković osvojio je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, a sama predstava je, u izuzetno jakoj konkurenciji najboljih evropskih lutkarskih ostvarenja, osvojila treće mjesto.

Na festivalu "Lut fest" u Istočnom Sarajevu, u konkurenciji predstava iz Evrope, Azije i Sjeverne Amerike osvojili su nagradu za najlutkovniju predstavu festivala, nagradu za najbolju scenografiju i Grand Prix Dječjeg žirija.

"Osim toga, publika i gosti tih dvaju festivala nagradili su predstavu mostarskih majstora lutkarstva ovacijama i burnim aplauzima, a stručna kritika ocijenila je ovo dostignuće mostarskih lutkara najboljim ocjenama", navodi se u današnjem saopštenju iz Pozorišta lutaka Mostar.

Inače, predstava "Ledeno srce" djelo je bugarskog autorskog tima, reditelja Todora Valova, scenografkinje i kreatorke lutaka Stefke Kjuvlijeve i autora glazbe Plamena Mirčeva Mirone. U predstavi igraju Igor Vidačković, Diana Ondelj Maksumić, Serđo Radoš, Nedžad Maksumić i Nermina Denjo.

Ovih dana je Pozorište lutaka Mostar počelo rad na novoj predstavi. Riječ je o bajci autorice Madam de Vilnev "Ljepotica i zvijer", čija se premijera očekuje krajem juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije