Pozornica

Predstavama Sulejmana Kupusovića u novu sezonu

Predstavama Sulejmana Kupusovića u novu sezonu
Predstavama Sulejmana Kupusovića u novu sezonu

Retrospektivom predstava nedavno preminulog reditelja Sulejmana Kupusovića Narodno pozorište Sarajevo u utorak, 14. oktobra, otvoriće novu 2014/2015. sezonu.

Prva od Kupusovićevih predstava bit će "Hamlet u selu Mrduša Donja" ili "Hamlet zna što narod ne zna". Opera "Hasanaginica" biće izvedena 15. oktobra, a predstava "Balkanski špijun u Sarajevu" sljedećeg dana. 

Na večer otvaranja sezone u foajeu Narodnog pozorišta bit će postavljena i izložba u čast poznatog reditelja, kojom će se publika i njegove kolege prisjetiti najznačajnijih djela koje je postavio na sceni ovog teatra, ali i njegovih TV angažmana i  rada u drugim teatrima u regiji.

Gordana Hrenovica, v.d. direktora Narodnog pozorišta Sarajevo, izrazila je nadu da će uskoro biti imenovan direktor ove pozorišne kuće, ocijenivši da je sadašnjom situacijom otežan rad pozorišta. Najavila je da će Opera sezonu otvoriti 22. novembra predstavom "Ero s onoga svijeta", dok će u drugom dijelu sezone biti obnovljena opera "Figarova ženidba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije