Pozornica

Priča o usponu i padu zaljubljenog mladića

Priča o usponu i padu zaljubljenog mladića
Priča o usponu i padu zaljubljenog mladića

Na pozorišnoj sceni Doma omladine u Banjaluci u srijedu naveče primijerno je izvedena predstava "Mala iz Linca, ja sam iz Čelinca".

Riječ je o monodrami koja prati nesrećno zaljubljenog mladića i njegov sunovrat. U ovoj "teškoj životnoj komediji", glumi mladi Svetozar Babić, član anasambla DIS pozorišta mladih.

Tekst za predstavu, koji je pozamljen iz stvarnog života, radio je tim autora na čelu s Novicom Bogdanovićem.

Komedija, koja traje 40 minuta, uspjela je da nasmije publiku, koja je bila oduševljena glumom mladog Babića.

"Priča je vrlo zanimljva, prati jednog mladića koji je sa 21 godinom uspio da prođe skoro sve u životu, od bogastva do toga da propadne da bi na kraju radio kao muška babasera u kafani", rekao je Novica Bogdanović, osnivač DIS pozorišta i reditelj.

Cilj monodrame, kako ističe Bogdanović, je da ljudi odu zadovoljniji kući nakon gledanja predstave i da shvate da ima i gorih sudbina i problema od onih koje oni proživljavaju.

Uz gromogalsne aplauze, svi prisutni u Domu omladine smijali su se mladom Babiću, koji pričao o teškom životu na jedan specifičan način.

"Terapija"

Predstava "Terapija" po tekstu "Ne mreš pobjeć od nedjelje", autora Tene Štivičića, u režiji Duška Stanivuka i Belinde Božičković, biće primjerno prikazana u Domu omladine u nedjelju u 20 časova.

"Terapija" je priča o mladom bračnom paru koji prolazi kroz težak period.

Glumci Smiljana Marinković i Bojan Kolopić igraju mladi bračni par koji prolazi kroz niz dramskih i komičnih situacija s ciljem da spase brak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije