Pozornica

Put u Liliput zbunio publiku

Put u Liliput zbunio publiku
Put u Liliput zbunio publiku

Izvođenjem predstave "Put u Liliput", koja je autorski projekat Ognjena Bogdanovića, u ponedjeljak naveče počeo je 14. festival omladinskih pozorišta RS.

U komadu koji je inspirisan klasikom avanturističke literature "Guliverova putovanja" Džonatana Svifta pored Bogdanovića glumi još troje mladih glumaca: Teodora Šipka, Anando Čenić i Dušan Urošević.

Zbog načina na koji su izveli ovaj komad publika nije znala da li su svoje uloge odigrali kao što je planirano, ili su se na sceni desile i neke nepredviđene situacije.

No, Bogdanović je istakao da je sve bilo isplanirano s ciljem da prevare publiku.

Tokom šestodnevnog festivala, koji je takmičarskog karaktera, posjetioci će imati priliku da pogledaju osam predstava.

Novica Bogdanović, predsjednik Asocijacije omladinskih scena RS, koja je uz "Dis" pozorište i organizator ove pozorišne manifestacije, naglasio je na otvaranju da se ovaj festival organizuje s ciljem afirmacije pozorišnog života RS, a sa vizijom razvoja kulturnih scena.

"Festival omladinskih pozorišta RS je manifestacija koja ima za cilj unapređenje kulturnog života mladih i promociju omladinskog stvaralaštva. 'Lutajućeg' je karaktera, te se svaki festival održava u drugom mjestu", pojasnio je Bogdanović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije