Pozornica

Spuštena zavjesa na Teatar fest

Spuštena zavjesa na Teatar fest
Spuštena zavjesa na Teatar fest

Uručenjem nagrada i izvođenjem predstave u čast nagrađenih "Prevaranti u suknji" Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca u nedjelju naveče je u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci završen 17. teatar fest "Petar Kočić".

"Žiri je imao velike muke, ali nam je drago da Teatar fest prerasta u značajan festival", izjavio je Luka Kecman, jedan od članova žirija, na zatvaranju ovogodišnjeg festivala.

Pored uručenja nagrada za najbolju predstavu u cjelini koja je otišla u Narodno pozorište iz Sombora i za njihov komad "Čarobnjak", te za najbolji tekst, glumca i glumicu, u nedjelju je uručena i specijalna nagrada "Korak u hrabrost", koju dodjeljuje Radio-televizija Republike Srpske, predstavi "Trpele" Beogradskog dramskog pozorišta.

"Festival u svojoj 17. godini trajanja opravdava postojanje i prerasta u značajan regionalni festival. To je logičan slijed nakon prethodnih 16 godina postojanja. Napori koji su ove godine učinjeni da se dovedu relevantna pozorišna ostvarenja plod su znanja i umijeća selektora Željka Stjepanovića", naveo je festivalski žiri na zatvaranju Teatar festa.

Tokom osam dana trajanja ovogodišnjeg pozorišnog festivala u Banjaluci publika je, osim uživanja u dobrim komadima, imala priliku da se druži sa nekim od najpopularnijih glumaca našeg regiona, prisustvuje bogatom pratećem programu, te se zabavi na prijatnim koktelima koji su svako veče nakon odigranih predstava organizovani na krovu NP RS.

U konkurenciji za nagradu takmičile su se predstave "Lutkina kuća (Nora)" Narodnog pozorišta RS, "Čarobnjak" Narodnog pozorišta Sombor, "Čudo u Poskokovoj Dragi" Satiričkog kazališta "Kerempuh", "Trpele" Beogradskog dramskog pozorišta, "Gluha svadba" Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, "Rođendan gospodina Nušića" Zvezdara teatra i "Mister Dolar" Narodnog pozorišta Subotica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije