Pozornica

Teatar fest Petar Kočić od 8. do 15. juna

Teatar fest Petar Kočić od 8. do 15. juna
Teatar fest Petar Kočić od 8. do 15. juna

BANJALUKA - Premijera predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske "Nora" u režiji Nebojše Bradića otvoriće 17. Teatar fest "Petar Kočić" koji će biti održan u Banjaluci od 8. do 15. juna.

Ovogodišnji selektor Festivala Željko Stjepanović rekao je na konferenciji za novinare da će u takmičarskom dijelu Festivala, biti odigrano šest predstava.

Stjepanović je naveo da će manifestacijom, čiji je ovogodišnji slogan "Savremen, svevremen", biti obilježeno 150 godina od rođenja najvećeg srpskog komediografa Branislava Nušića.

On kaže da je za ovu selekciju odabrao predstavu "Čarobnjak" Narodnog pozorišta iz Sombora, "Mister Dolar" Narodnog pozorišta iz Subotice, "Rođendan gospodina Nušića" Zvezdara teatra iz Beograda, "Gluha svadba" Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, "Trpele" Beogradskog dramskog pozorišta i "Čudo u Poskokovoj Dragi" Satiričkog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba.

Stjepanović smatra da će publika na ovogodišnjem Teatar festu, čiji je glavni organizator Narodno pozorište Republike Srpske, uživati u odličnim predstavama i vrhunskom teatarskom doživljaju.

Teatar fest zatvoriće predstava "Prevaranti u suknji" Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.

Cijena pojedinačne karte je 20 KM, a paket 100 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije