Pozornica

Veče najljepših plesnih pokreta

Veče najljepših plesnih pokreta
Veče najljepših plesnih pokreta

BANJALUKA - Najbolji plesači regiona biće učesnici 6. međunarodnog festivala plesa "City Jazz 2014'', koji će 7. decembra biti održan u Dječijem pozorištu RS u Banjaluci, s početkom u 19.30.

Festival organizuje Plesni studio "City Jazz" iz Banjaluka, a gosti festivala su najbolji evropski i svjetski plesači, amateri i profesionalci iz svijeta baleta i street plesova.

Prema riječima Tanje Dukić-Čičić, umjetničkog rukovodioca Plesnog studija "City Jazz", veoma im je bitno da ne prekidaju tradiciju održavanja ovog festivala, iako je ove godine izostala podrška nadležnih institucija.

"Nismo dobili finansijsku podršku, uz opravdanje da su sva sredstva usmjerena na račun za ugrožene od poplava. Nismo željeli da dozvolimo da održavanje festivala bude dovedeno u pitanje te smo, uz pomoć kontakata koje imamo, ličnih sredstva i zahvaljujući dugogodišnjem radu uspjeli opet da dovedemo sjajne plesače", istakla je Dukić-Čičićeva.

Posjetioci će imati priliku da uživaju u plesnim pokretima koje će izvoditi članovi klubova "Urška" i "Idrija" iz Slovenije, Plesnog studija "Professional" iz Srbije, profesionalni baletski igrači iz Hrvatske Andrea Solomun i Ema Janković, plesnih klubova "Virus" iz Bihaća, "Gemma" iz Banjaluke te organizatora - Plesnog studija "City Jazz" iz Banjaluke.

Dukić-Čičićeva je naglasila da će u okviru festivala biti održani i seminari eminentnih svjetskih koreografa Renate Alibegović i Blaža Godeca iz Slovenije. Seminar Alibegovićeve biće otvorenog tipa, za sve ljubitelje plesa. Ulaznice po cijeni od sedam KM mogu biti kupljene u poklon-šopu "Srculence" ili na dan festivala u Dječijem pozorištu RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije