Pozornica

Veče poezije "Nobelovcu u čast"

Veče poezije "Nobelovcu u čast"
Veče poezije "Nobelovcu u čast"

BIJELJINA - Veče poezije "Nobelovcu u čast" posvećeno Ivi Andriću otvorilo je ovogodišnji ciklus poetskih večeri koje tradicionalno organizuju Narodna biblioteka "Filip Višnjić" i Fakultet dramske i filmske umjetnosti univerziteta "Sinergija" u Bijeljini.

Petoro studenata druge godine glume u klasi profesora Ljiljane Blagojević govorili su stihove iz Andrićevih djela "Eks ponto" i "Nemiri", publici u kojoj je bilo učenika osnovnih škola, koliko i sugrađana u osmoj deceniji života.

Asistent na odsjeku glume Danka Žugić rekla je novinarima da Biblioteka u Bijeljini ima odnjegovanu publiku, što je za buduće glumce idealna prilika da uče i da se dokazuju.

Ona je najavila da će ove akademske godine studenti glume prirediti šest večeri poezije u Narodnoj biblioteci, koje je pripremila profesor scenskog govora Biljana Đurović.

Direktor Biblioteke Jovan Cvjetković rekao je novinarima da Bijeljina i Semberija imaju mnogo zaljubljenika u lijepu riječ i da je organizovanje ovih književnih večeri način da se konstantnim i kontinuiranim radom privuče što više poštovalaca poezije.

On je najavio da će nakon večeri posvećene srpskom nobelovcu Ivi Andriću uslijediti veče za najmlađe sugrađane, sa izvođenjem bajki u stihu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije