Pozornica

Za tonski i svjetlosni park potrebno 130.000 KM

Za tonski i svjetlosni park potrebno 130.000 KM
Za tonski i svjetlosni park potrebno 130.000 KM

PRIJEDOR - Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš pozvao je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske da finansijski podrži zamjenu tonskog i svjetlosnog parka u ovoj kući za koju je potrebno 130.000 KM.

"Nadam se da će u narednih godinu-dvije ovaj problem biti riješen i to je možda prava prilika da Ministarstvo da neki dinar koji je obećavalo dugi niz godina. Evo mi ćemo zaboraviti sva njihova obećanja ako ovo plate", rekao je Baroš novinarima u Prijedoru.

Tonski i svjetlosni park u zgradi Pozorišta Prijedor stari su 37 godina.

"Ponešto smo zanovili, zamijenili i dokupili, ali je pitanje do kada može služiti. Tonske kutije u sali proizvela je Radio industrija Zagreb /RIZ/ koja ne postoji više od 20 godina. Te zvučne kutije ni tad nisu bile vrhunskog kvaliteta, a pogotovo danas. To će se morati rješavati ako se ne želi doći u situaciju da ne možemo raditi predstave niti opsluživati programe koji se ovdje organizuju", dodao je Baroš.

U Pozorištu Prijedor od avgusta traju radovi nadogradnje, pokrivanja, uređenja i opremanja nadograđenog prostora, zamjene dasaka na sceni i uređenja stepeništa na centralnom i na službenom ulazu za šta je iz budžeta grada Prijedora izdvojeno 430.000 KM, iako je sa lokalnog i republičkog nivoa godinama najavljivano da će to biti zajednička investicija grada i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije