Pozornica

Zabranjena ljubav kroz komad "Pazi s kime spavaš"

Zabranjena ljubav kroz komad "Pazi s kime spavaš"
Zabranjena ljubav kroz komad "Pazi s kime spavaš"

BANJALUKA - Stihovi popularnih zabavnih i narodnih pjesama domaćih autora poslužili su kao ideja za predstavu "Pazi s kime spavaš" u režiji Igora Damnjanovića, koja je u srijedu veče izvedena u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Ovim komadom, sa popularnom glumicom Mirkom Vasiljević u glavnoj ulozi, počeo je festival "Dani srpske komedije".

Tema zabranjene ljubavi, uklopljena sa dobro poznatim hitovima, prema riječima glumačke ekipe zasnovana je na originalnoj ideji.

Damnjanović, koji i igra u ovom komadu, naveo je da mu je čast što su u Banjaluci i što imaju priliku da podrže festival posvećen komediji.

"Predstava je naišla na odlične reakcije gdje god smo je igrali. U Beogradu je pravi hit, a od premijere u septembru odigrali smo je tridesetak puta. Trenutno smo na turneji širom Srbije, ali i regiona", kazao je on.

Dodao je da je riječ o nesvakidašnjem komadu, odnosno tekstu, jer su sve replike sastavljene od stihova popularnih pjesama, koje su stavili u dramski komični kontekst. Pored Damnjanovića i Vasiljevićeve, u komediji "Pazi s kime spavaš" igraju i Nemanja Janičić i Semir Gicić, koji je zadužen za tekst, te Zinaida Dedakin, čija se gluma, sudeći po reakcijama publike, Banjalučanima najviše svidjela.

Festival "Dani srpske komedije" nastavlja se danas kad će biti izvedena predstava "Ko je ovde idiot?", u kojoj glavne uloge tumače Milan Kalinić i Srđan Ivanović. Komedija je inspirisana nekadašnjim običajima u Rusiji, gdje su prije vjenčanja morale da se dobiju brojne potvrde, između ostalog i od psihijatra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije