Pozornica

"Zaplet 06" u "Jazavacu"

"Zaplet 06" u "Jazavacu"
"Zaplet 06" u "Jazavacu"

BANJALUKA - Šesti Međunarodni festival mladog glumca "Zaplet 06", u organizaciji Gradskog pozorišta "Jazavac", sutra će u Banjaluci otvoriti predstava ovog pozorišta "Od kolijevke pa do braka".

Predstava u režiji i adaptaciji Ane Đorđević je komedija urađena prema proznom djelu "Autobiografija" Branislava Nušića.

Selektor i jedan od organizatora festivala, glumac LJubiša Savanović, rekao je Srni da će festival publici predstaviti najbolje ostvarenja mladih glumaca u okruženju.

"Festival je, kao i svaki, jednako bitan za glumce, ali i za publiku. I jedni i drugi mogu da vide čime se bave naše kolege u drugim sredinama i da to uporede sa našim radom. Ove godine imamo bogat i raznovrstan program", rekao je Savanović.

On je naveo da će pet predstava konkurisati za Nagradu za najbolju predstavu, Nagradu za najboljeg glumca festivala i Nagradu za najbolju glumicu festivala.

"Kao i dosad, publika će glasanjem nakon predstave svako veče izabrati najboljeg glumca/glumicu večeri", rekao je Savanović.

On je rekao da će publika u Gradskom pozorištu "Jazavac" u srijedu, 22. oktobra, imati priliku da vidi predstavu "Ćelava pjevačica" Ateljea 212 iz Beograda, u četvrtak, 23. oktobra, predstavu "Terapija" banjalučkog pozorišta "Dis", a u subotu, 25. oktobra, predstavu "I živjeli su sretno...", pozorišta "Scena" iz Velike Gorice /Hrvatska/.

"Predstava `Večera budala` Pozorišta iz Prijedora biće izvedena u subotu u Dječijem pozorištu Republike Srpske, dok će predstava `Aleksandra Zec` HKD teatra iz Rijeke biti izvedena u nedjelju, 26. oktobra, u Narodnom pozorištu Republike Srpske u dva termina", pojasnio je Savanović.

On je rekao da će na zatvaranju festivala u ponedjeljak, 27. oktobra, u Gradskom pozorištu "Jazavac" scensko-muzički nastup imati Rambo Amadeus.

Savanović je rekao da je Međunarodni festival mladog glumca karakterističan po tome što predstavlja mlade snage i promoviše rad tih ljudi, naglasivši da je to od osnivanja Gradskog pozorišta "Jazavac" bila jedna od misija ovog teatra.

Prema njegovim riječima, Gradsko pozorište "Jazavac" nakon "Zapleta 06", uz redovna igranja, pripremaće i novogodišnju predstavu za djecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije