Pozornica

Završen Festival dječijeg pozorišta Zvono

Završen Festival dječijeg pozorišta Zvono
Završen Festival dječijeg pozorišta Zvono

Predstavom "Јeževa kućica" u izvođenju Gradskog pozorišta iz Mrkonjić Grada, a po tekstu Branka Ćopića, u Zvorniku je završen drugi Međunarodni festival dječijeg pozorišta "Zvono".

Na Festivalu, koji je otvoren 3. decembra, učestvovala su pozorišta iz Srbije i Republike Srpske, odnosno iz Bačke Palanke, Bajine Bašte, Smederevske Palanke, Јagodine, Mrkonjić Grada i Zvornika - domaćina festivala.

Gost završne festivalske večeri, na kojoj su podijeljene nagrade najboljima, bio je dječiji književnik Tode Nikoletić.

Nagradu za najbolju predstavu u cjelini dobila je predstava "Začarana princeza", u izvođenju Kulturnog centra - Gradskog pozorišta iz Smederevske Palanke.

Za najbolju mladu glumicu proglašena je Marija Kapuran za ulogu vještice u predstavi "Začarana princeza" u izvođenju Zvorničkog dramskog pozorišta, dok je za najboljeg mladog glumca proglašen Veljko Ćosić za ulogu Mirka Vampirka u predstavi "Začarana princeza" Kulturnog centra - Gradskog pozorišta Smederevska Palanka.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Oliveri Konstantinović za predstavu "Moja selfi za spavanje ovca" Studija AKT i KC Јagodina.

Organizator Festivala i upravnik Zvorničkog dramskog pozorišta Božica Ostojić izrazila je zadovoljstvo kvalitetom odigranih pozorišnih predstava, kao i posjećenosti manifestacije. Istakla je da su sve predstave koje je radila sa djecom nagrađivane na festivalima, što im daje podsticaj za rad i entuzijazam.

„Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske podstaklo nas je da radimo. Kada nismo imali nikakvih kulturnih dešavanja, resorno ministarstvo je organizovalo festivale na kojima su djeca iz provincije mogla da pokažu svoje potencijale, dobro smo primani i nagrađivani za svoj rad“, rekla je Ostojićeva.

U toku trajanja festivala, čiji je pokrovitelj opština Zvornik, izvedeno je pet pozoriših predstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije