Pozornica

Žiranti oduševili bijeljinsku publiku

Žiranti oduševili bijeljinsku publiku
Žiranti oduševili bijeljinsku publiku

Na pozorišnoj sceni Kulturnog centra u Bijeljini u sklopu tradicionalne manifestacije "Dani komedije" u četvrtak naveče odigrana je predstava "Žiranti" Narodnog pozorišta RS.

Riječ je o komediji koja je nastala prema tekstu Marija Ćuluma, dok režiju potpisuju Aleksandar Pejaković i Željko Stjepanović.

Radnja "Žiranata" smještena je u stan od 20 metara kvadratnih u kojem dva bračna para i jedna starica dočekuju Novu godinu. Priča je zapravo komedija situacije u kojoj se u kontrapunktu ismijavaju teme lažnog prijateljstva i grupnog seksa. Iskusna glumačka ekipa, Đorđe Marković, Radenka Ševa, Dragoslav Medojević, Mirzeta Jakšić, Koviljka Šipka i Boško Đurđević, oduševila je bijeljinsku publiku.

Ovogodišnji, 13. bijeljinski "Dani komedije" održavaju se od 26. do 30. marta, a NP RS je nastupilo u takmičarskom repertoaru, u kojem su i predstave "Zvezdarske zvezdice" beogradskog pozorišta ''Vuk Karadžić'', "Hipnotizer" Udruženje dramskih umjetnika Srbije i "Državni posao" u izvođenju grupe Pozorišta mladih Novi Sad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije