Pozornica

"Živi suveniri" okićeni zlatom

"Živi suveniri"  okićeni zlatom
"Živi suveniri" okićeni zlatom

Mostarske mažoretkinje s Evropskog prvenstva, koje je polovinom septembra održano u Rumuniji, u svoj grad donijele su jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju i time dokazale da se požrtvovanost i rad zaista isplate.

Ističu da biti mažoretkinja znači biti kompleksna osoba, te da je ples primarna zadaća mažoretkinje.

"Biti mažoretkinja znači biti živi suvenir jednoga grada. Naše članice svake godine, osim na natjecanja, jako puno putuju po Europi. Tako često imamo priliku da boje svoga grada prezentiramo u svijetu", navodi trener Anja Puhalo.

Kaže da su svake godine početkom školske i akademske godine njihova vrata otvorena za sve nove članice.

"Interes za mažoretkinje je veliki, a s obzirom na to da u Mostaru djelujemo 19 godina veseli nas činjenica da smo se čvrsto održale ne samo kvantitetom, nego i kvalitetom", dodaje ona.

Ističe da je svake godine sve teže doći do medalje.

"Uvježbati jednu formaciju za ovako veliko natjecanje nije nimalo lagan posao i iza nje stoji rad kroz cijelu godinu i to nerijetko na svakodnevnim treninzima. Ali, ovim medaljama dostigli smo zavidan nivo, te je samim tim osvojiti medalju veliki izazov. Kad se ona desi, ponos i veselje su time još veći i značajniji", kaže Puhalo.

Iako tvrdi da se za svako takmičenje maksimalno pripremaju, priznaje da konkurencija ponekad zna poljuljati samopouzdanje.

"Iskreno, bojala sam se konkurencije jer sam znala da nas u Rumuniji očekuje zaista težak posao. Ipak, najvažnije je da smo se predstavile u najboljem svjetlu i vratile kući sa medaljama", dodaje ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije