Pozornica

Zvijezde odale priznanje Kevinu Spejsiju za rad u Teatru Old Vic

 Zvijezde odale priznanje Kevinu Spejsiju za rad u Teatru Old Vic
Zvijezde odale priznanje Kevinu Spejsiju za rad u Teatru Old Vic

LONDON - Filmske i pozorišne zvijezde odale su priznanje holivudskom glumcu Kevinu Spejsiju na gala večeri povodom završetka njegovog 11-godišnjeg mandata na čelu londonskog "Old Vic" teatra.

Dvostruki oskarovac je na mjesto umjetničkog direktora pozorišta došao 2003. i "Old Vic" je pod njegovom upravom procvjetao, piše Rojters.

Ceremoniju, održanu u nedjelju uveče, vodio je glumac Hju Bonevil poznat po ulozi u seriji "Downton Abbey", koji je hvalio Spejsijev rad u teatru.

"Ne samo da je svoj glumački talenat donio u 'Old Vic', već mu je dao i dozu holivudskog glamura. On je sjajan i pozorišni i filmski glumac", rekao je Bonevil.

"Doveo je glumce iz Amerike, iz Britanije, spojio ih i oni su taj pozorišni talenat proširili po cijelom svijetu. On može sve. A umije i da svira harmoniku".

Spejsi (55) je igrao u devet produkcija ovog pozorišta uključujući i miljenika kritike - "Ričarda Trećeg".

"Ono što je Kevin uradio zaista je napravilo ogromnu razliku za nekadašnju staru zgradu u koju niko nije htio da uđe", rekla je izvršni direktor Old Vica Sali Grin.

Zvijezda "Dežurnih krivaca", "Američke ljepote" i serije "Kuća od karata" početkom mjeseca dobio je specijalnu "Olivije" nagradu za svoj angažman u "Old Vicu".

Pozorište, koje je otvoreno 1818. i u kojem su igrale brojni velikani od Lorensa Olivijea i Džona Gilguda, za Kejsijevog nasljedika postavilo je Metjua Varkusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije