• Crvenkapa o pravim umjetničkim vrijednostima

  Crvenkapa o pravim umjetničkim vrijednostima

  Nevena Vržina - 05.06.2014 17:08

  Na sceni koncertne dvorane Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci u srijedu naveče našlo se 125 mališana pripremnih razreda Muzičke škole "Vlado Milošević" koji su izveli operu za djecu "Crvenkapa".

 • »Ožalošćenoj porodici« specijalno priznanje

  »Ožalošćenoj porodici« specijalno priznanje

  Nevena Vržina - 03.06.2014 18:35

  Predstava "Ožalošćena porodica" u izvođenju Narodnog pozorišta RS iz Banjaluke, za koju Nikola Pejaković potpisuje režiju, dobila je Specijalnu Sterijinu nagradu za inventivnost koncepta na "Sterijinom pozorju".

 • Trijumf mjuzikla na »Drama Desku«

  Trijumf mjuzikla na »Drama Desku«

  Savo Drakulić - 02.06.2014 17:29

  Mjuzikl "Gentleman's Guide to Love and Murder" dominirao je na 59. godišnjoj dodjeli nagrada pozorišnih novinara i kritičara "Drama Desk", koja je održana u nedjelju naveče u "The Town Hallu" u Njujorku.

 • »Dukatfest za humanost«

  »Dukatfest za humanost«

  Nevena Vržina, Foto A. Čavić - 29.05.2014 17:55

  Pod motom "Dukatfest za humanost" i ove godine će u periodu od 14. do 18. juna u Banjaluci, ali i u još nekoliko gradova RS u okviru festivala "Dukatfest" nastupiti folklorni ansambli iz Argentine, Austrije, Italije, Hrvatske, Srbije i BiH.

 • Humanost umjetnika ne jenjava

  Humanost umjetnika ne jenjava

  Nevena Vržina - 28.05.2014 18:17

  Umjetnici iz cijele BiH i dalje neumorno, svako u svom domenu, organizuju različite humanitarne aktivnosti kroz koje žele da pomognu ugroženom stanovništvu u poplavama zahvaćenim područjima.

 • »Ostalo je samo ćutanje«

  »Ostalo je samo ćutanje«

  Nevena Vržina - 27.05.2014 18:42

  Posle svih ovih nemilih događaja, teško da bismo u svemu mogli da se prepoznamo, osim u onoj večnoj hamletovskoj - ostalo je samo ćutanje, riječi su kojima je glumac Nebojša Dugalić prije same besjede pozdravio publiku u prepunoj sali Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu, gdje je u ponedjeljak naveče počelo 59. Sterijino pozorje.

 • Humanitarci na daskama

  Humanitarci na daskama

  S. Drakulić - 27.05.2014 18:08

  Predstava "Bračna igra" biće odigrana u četvrtak u 20 časova na sceni Sarajevskog ratnog teatra, a na ovaj način pozorišna kuća nastavlja sa organizovanjem humanitarne akcije prikupljanja neophodnih sredstava nastradalim u poplavama širom BiH.

            6 

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.