• »Ardalion« Dragani Purković-Macan

  »Ardalion« Dragani Purković-Macan

  N.VR. - 12.11.2014 19:33

  BANJALUKA - Dragana Purković-Macan dobitnica je nagrade "Ardalion" za najbolju scenografiju za autorski projekat "Četrnaesta" Ane Đorđević, u produkciji Narodnog pozorišta RS (NP RS) iz Banjaluke, na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu koji je završen u utorak veče u Užicu.

 • »Noć teatra« u Narodnom pozorištu RS

  »Noć teatra« u Narodnom pozorištu RS

  D.M. - 11.11.2014 19:29

  BANJALUKA - Jedinstvena pozorišna manifestacija "Evropska noć teatra", kada pozorišta otvaraju svoja vrata posjetiocima i otkrivaju im svu čaroliju koju iznose na scenu, u subotu će biti održana i u Narodnom pozorištu RS (NP RS) u Banjaluci.

 • Otišao je ljubimac publike Nikola Simić

  Otišao je ljubimac publike Nikola Simić

  Agencije - 10.11.2014 15:08

  BEOGRAD - Nikola Simić će ostati zapamćen kao glumac koga je publika izuzetno voljela, bilo da je riječ o pozorištu, filmu ili televiziji i bez preterivanja se može reći da je bio ljubimac naše publike, izjavio je Tanjugu direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović.

 • Preminuo Nikola Simić

  Preminuo Nikola Simić

  N.N. - 09.11.2014 20:49

  Poznati glumac Nikola Simić preminuo je danas u Beogradu u 80. godini. Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac, rođen je 18. maja 1934. godine u Beogradu.

  Video
 • Gran pri glumcima Narodnog pozorišta Republike Srpske

  Gran pri glumcima Narodnog pozorišta Republike Srpske

  Srna - 09.11.2014 20:22

  NIKŠIĆ - Gran pri za najbolju mušku i žensku ulogu na Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću dodijeljen je glumcima Narodnog pozorišta Republike Srpske - Ljubiši Savanoviću i Nikolini Jelisavac, za likove koje su tumačili u predstavi "Krivica".

 • KUD »Kolo« obustavio rad!

  KUD »Kolo« obustavio rad!

  LJ.R. - 09.11.2014 19:35

  BANJALUKA - Kulturno-umjetničko društvo "Kolo" iz Banjaluke obavijestilo je članove da ansambl prekida s radom do daljeg zbog toga što im nije uplaćen odobreni iznos za aktivnost ansambla.

 • Čehovljeve »Tri sestre« otvaraju sezonu

  Čehovljeve »Tri sestre« otvaraju sezonu

  Srna - 04.11.2014 19:54

  PRIJEDOR - Premijernim izvođenjem predstave "Tri sestre" Antona Čehova u režiji Marka Misirače Pozorište Prijedor će otvoriti 62. sezonu, najavio je večeras direktor ove kuće Zoran Baroš.

 • Komušanje mozga izazvalo smijeh do suza

  Komušanje mozga izazvalo smijeh do suza

  N. Vržina - 03.11.2014 17:40

  One man show "Komušanje mozga" u kojem autor i izvođač progovara o svakodnevnim tragikomičnim životnim situacijama u izvođenju Stojana Matavulja, glumca iz Hrvatske, održan je u ponedjeljak naveče u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci.

 • KUD »Bikavac« oduševio publiku u Beču

  KUD »Bikavac« oduševio publiku u Beču

  Srna - 02.11.2014 13:41

  VIŠEGRAD - Članovi kulturno-umjetničkog društva ⁄KUD⁄ "Bikavac" iz Višegrada predstavili su se na koncertu u Beču, uz poruku da im je zajednički jezik pjesma i da imaju isti san - igru.

            6 

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.