TV

Bili Kristal odao poštu Robinu Vilijamsu

Bili Kristal odao poštu Robinu Vilijamsu
Bili Kristal odao poštu Robinu Vilijamsu

LOS ANĐELES - Stegnutog grla i drhtavog glasa glumac BIli Kristal je odao "kosmičku poštu" kolegi Robinu Vilijamsu na sinoćnjoj dodjeli Emi nagrada.

Kristal, dugogodišnji prijatelj oskarovca i komičara koji se ubio prije dvije sedmice, a koji je slavu u komičarskim krugovima stekao još 1970-ih, nazvao je glumca "najsjajnijom zvijezdom u komičarskoj galaksiji".

"Čudno je pričati o njemu u prošlosti jer je uvijek bio prisutan u našim životima", rekao je Kristal.

Malo glumaca Vilijamsove generacije bili su toliko svestrani da su uspješno išli iz komedije u dramu i uzimali uloge poput britanske dadilje u komediji "Gospođa Dautfajer" ili terapeuta u filmu "Dobri Vil Hanting" za koji je dobio Oskara.

Vilijams (63) pronađen je mrtav u svom domu u blizini San Franciska 11. avgusta. Glumac je patio od teške depresije, anksioznosti i bio je u ranoj fazi Parkinsonove bolesti, podsjeća Rojters.

"I dok su neka od najsjajnijih nebeskih tijela sada nestala, njihova energija se ohladila, ali začudo, pošto lebde u nebesima toliko daleko od zvuka, njihov divni život nastaviće da nas obasjava zauvijek", rekao je Kristal dok su na dodjeli najznačajnijih TV priznanja prikazivane scene iz Vilijamsovih TV nastupa.

"A sjaj će bitli toliko veliki da će nam zagrijati srce, da će nam oči zasuziti i pomislićemo, Robin Vilijams - kakav koncept", dodao je.

Vilijams je osvojio Emija 1987. i 1988. za svoje nastupe u varajetiju a komičar Luis C.K. koji je sinoć osvojio Emija u toj kategoriji iza scene je rekao da je Vilijams bio njegov prijatelj.

"Volio sam mnogo Robina. Odrastao sam gledajući ga. Bio je neko ko je naporno radio i imao eksplozivnu energiju pa mi je kao klincu izgledao kao svetionik", rekao je stendap komičar. "Imao je veliki uticaj na mene i kao osoba i kao komičar."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije