TV

Kućni uređaj za vremensku prognozu i računar umjesto ljudskog mozga

Kućni uređaj za vremensku prognozu i računar umjesto ljudskog mozga
Kućni uređaj za vremensku prognozu i računar umjesto ljudskog mozga

Najnovije izdanje m:agazina u svojoj 24. epizodi, koja će biti emitovana u subotu, šestog dana decembra u terminu od 16.15 časova, donosi brojne informacije i novitete iz svijeta tehnologije, a tu su takođe i nezaobilazni sadržaji i najnovije vijesti iz svijeta komunikacija.

Ljudi često imaju kod kuće svakojake beskorisne stvari koje im se jednostavno sviđaju, mada nemaju posebno korisnu namjenu. Jedna od takvih je i napravica zvana Tempescope, koja je, pojednostavljeno, fizički prikaz vanjskih vremenskih uslova. Tempescope je uređaj namijenjen onima kojima se ponekada ne da izaći iz stana, čak ni kako bi vidjeli kakvo je vani vrijeme.

Nije nova priča da će jednog dana kompjuteri biti toliko napredni i autonomni da će moći sami razmišljati, odnosno, simulirati ljudski mozak. Koliko daleko se stiglo sa takvim istraživanjima i kakav treba biti taj super-računar, možete saznati ukoliko u subotu budete pratili emisiju m:agazin.

Kroz novih 20 minuta emisije vodiće vas Jelena Babić i Brankica Stojanović.

Ukoliko imate prijedlog za neku zanimljivu temu, pišite nam na [email protected], a mi ćemo se potruditi da u narednim izdanjima i vaša tema nađe svoje mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije