TV

Kviz zbog kojeg djeca plaču i imaju slom živaca

Kviz zbog kojeg djeca plaču i imaju slom živaca
Kviz zbog kojeg djeca plaču i imaju slom živaca

Child Genius je jedan od najokrutnijih TV kvizova.

Riječ je o kvizu u kojem se nadmeću talentovana djeca čiji nastupi često zbog prevelikih očekivanja roditelja završe u suzama, piše Daily Mail.

Pritisak je bio prevelik i za Tudora (8) kojeg su roditelji danima pripremali za nastup. Dječak nije imao nimalo slobodnog vremena i cijelo vrijeme je bio okružen enciklopedijama, rječnicima, knjigama. Roditelji su ga ispitivali i zahtijevali od njega savršeno znanje.

Kada u kvizu nije postigao ono što su htjeli rekli su mu da očito nije tako dobar kao što su oni mislili. Nije ih zanimala činjenica da je njihov sin znao odgovore na brojna pitanja koja sigurno ne bi znali ni odrasli, prenosi 24sata.hr.

Među takmičarima u nedjelju je bila i Eleanor (12) koja je, emisiju prije morala propustiti zbog sloma koji je doživjela i prije nego je došla na podijum. Njena majka tvrdi da je ona nije prisilila da sudjeluje u kvizu nego da se djevojčica sama prijavila.

U nedjelju je u kvizu nastupao i Kanejd iz Londona, koji ima Aspergerov sindrom, jedan od oblika autizma. On je snimljen kako u jednom trenutku lupa glavom o ormarić u školi jer ne može odgonetnuti značenje neke riječi. Iz kviza je brzo ispao jer nije znao slovkati riječ.

Channel 4 kaže da se snimanje može prekinuti u svakom trenutku ako to roditelji zatraže. Kažu i da su djeci na raspolaganju psiholozi koji su ih intervjuisali prije šoua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije