TV

Legendarni Tom i Džeri slave 75. rođendan

Legendarni Tom i Džeri slave 75. rođendan
Legendarni Tom i Džeri slave 75. rođendan

LOS ANĐELES - Iako crtani film puni 75 godina, avanture popularnih junaka, mačke i miša, i danas su smiješne te posve neodoljive djeci.

To je jedan od crtanih filmova koje je svako gledao, barem jednom. Naravno to je priča o mačku Tomu i njegovu neprijatelju, mišu Džeriju je vječna.

"Niknula" je u američkoj tvornici čarolija zvanoj "Disney", te bila podloga na kojoj su odrastale generacije i generacije djece.

Prvi crtani film izašao je 1940., a iza njega je stajao dvojac Vilijam Hana i Džozef Barbera. Od prve epizode pa do zadnje recept je bio isti: Tom neumorno lovi Džerija, samo se izmjenjuju načini na koje se ova dvojica nadmudruju. Originalnih epizoda bilo je 114, i to za studio "Metro-Goldwyn-Mayer" do 1957. godine. U tom periodu su osvojili sedam "Oscara" za animirane kratke filmove.

Poslije je, naravno, bilo mnogo nastavaka, što u kratkom, što u dugom obliku, a izlazili su i kao strip te kao video-igre. Iako je od prvih crtanih o Tomu i Džeriju iz 1940. godine prošlo puno vremena, i danas ih najmlađi, a i oni stariji jednostavno – obožavaju, donosi Junior24sata.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije