TV

M:agazin donosi: "Panasonic" ogledalo i robot za šoping

M:agazin donosi: "Panasonic" ogledalo i robot za šoping
M:agazin donosi: "Panasonic" ogledalo i robot za šoping

U potrazi ste za najnovijim vijestima iz svijeta nauke i tehnologije? Ove subote u 16.15 uključite kanal Alternativne televizije i pogledajte najnovije izdanje popularne emisije m:agazin koja vam i ovaj put donosi niz zanimljivosti iz cijelog svijeta.

U 39. po redu emisiji saznaćete kako izgleda interaktivno ogledalo koje vam daje pogled na industriju ljepote budućnosti, a imaćete priliku da saznate više i o robotu koji bi vam zauvijek mogao olakšati šoping.

Kompanija "Panasonic" predstavila je na ovogodišnjem CES sajmu tehnologije koji se održava u Las Vegasu interaktivno ogledalo koje korisnicima pruža instant makeover. Uz pomoć ovog ogledala žene mogu vidjeti kako bi izgledale kada se našminkaju na različite načine, a ovo interaktivno make up iskustvo odličan je način za isprobavanje proizvoda prije same kupovine. 

Ukoliko svaki put prilikom šopinga poželite da imate dodatni par ruku, imamo dobre vijesti za vas! Kompanija "Five Element Robotics" predstavila je model robota za šoping koji bi svim damama uskoro mogao postati nezamjenjivi pratilac u šopingu. Ovaj robot može nositi objekte poput torbi, ruksaka ili kesa sa namirnicama koje su teške do 50 kilograma, a posebno je prilagođen starijim osobama, osobama sa invaliditetom, kao i roditeljima sa malom djecom kojima je još jedan par ruku i više nego potreban.

U ovoj emisiji obilježavamo i 100 godina od prvog telefonskog poziva koji je omogućio Aleksandar Graham Bel. On je zajedno sa svojim saradnikom Tomasom Votsonom obavio prvi prekookeanski telefonski poziv davne 1915. i na taj način napravio istorijsku prekretnicu u svijetu telekomunikacija.

Mnogo više o ovim i drugim zanimljivim temama saznaćete u novom izdanju emisije m:magazin kroz koje će vas i ovaj put voditi Jelena Babić i Brankica Stojanović. Ukoliko imate neke prijedloge za poboljšanje emisije možete ih poslati na e-mail adresu [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije