TV

Open preporuke: HBO u susret Oskaru

Open preporuke: HBO u susret Oskaru
Open preporuke: HBO u susret Oskaru

Ljubitelji filma širom planete željno iščekuju najprestižniju dodjelu filmskih nagrada na svijetu. Ta glamurozna noć čeka ih 22. februara, kada će se u čuvenom losanđeleskom Dolby teatru ozvaničiti najbolja ostvarenja za 2014.

HBO je u susret dodjeli Oskara svojim gledaocima pripremio filmove koji su za ovu prestižnu nagradu nominovani ove godine, kao i ostvarenja koja su za zlatnu statuu bila nominovana ili su je osvojila prethodnih godina.

"Hobit: Šmaugova pustošenja", ostvarenje čuvenog Pitera Džeksona, u kojem Bilbo Bagins nastavlja svoje putovanje sa čarobnjakom Gandalfom i trinaest patuljaka predvođenih Torinom Hrastoštitom, 2014. je nominovano u tri kategorije, a na programu HBO-a je 19. februara u 17.25.

"Grdana: Zla vila" je 3D ostvarenje u kojem Anđelina Džoli oživljava poznatu negativku iz Diznijevog klasika "Uspavana ljepotica". U dosad neispričanoj priči uz Anđelinu igra i njena četvorogodišnja kćerka Vivijen. Film, ove godine nominovan za Oskara, možete pogledati na HBO-u 20. februara u 18.25.

"Grand Budapest hotel", film čuvenog Vesa Andersona, nominovan je za čak 9 Oskara. Hoće li se dočepati neke zlatne statue vidjećemo 22. februara, ali bolje ćete presuditi koliko je dobar ako 21. februara u 21.25 na HBO-u pogledate priču smještenu između dva rata, o avanturama Gustava, legendarnog portira u čuvenom evropskom hotelu, i Zerou, nosaču kofera koji postaje njegov najbolji prijatelj.

"Kradljivica knjiga", film 2014. nominovan za Oskara, priča je o neobičnoj djevojčici koja je poslata u starateljsku porodicu u Njemačkoj tokom Drugog svjetskog rata. Igraju Džefri Raš i Emili Votson, a na programu HBO-a je 23. februara u 17.55.

"Nebraska", film iz 2013, u režiji slavnog Aleksandra Pejna, prošle godine je nominovan za čak 6 zlatnih statua. Na HBO stiže 26. februara u 21.10.

Ko je propustio filmski spektakl "Veliki Getsbi", prošle godine okićen sa dva Oskara, može ga pogledati na HBO-u 3. marta u 17.40.

Dan kasnije, 4. marta, na HBO-u u 16.25, prikazuje se ovogodišnji kandidat za Oskara - "Kapetan Amerika: Zimski vojnik".

A nedjelja poslije dodjele najvrednijih zlatnih statua u svijetu filma, na kanal HBO, 7. marta u 17.40, donosi i životnu priču Nelsona Mandele - "Mandela: Dug put do slobode", prošle godine nominovanu za ovo prestižno priznanje.

Uživajte u najvećim filmskim ostvarenjima uz HBO i Open IPTV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije