TV

Pametna kaciga i 3D printer hrane u "M:agazinu"

Pametna kaciga i 3D printer hrane u "M:agazinu"
Pametna kaciga i 3D printer hrane u "M:agazinu"

Zanima vas kako izgleda do sada najsigurnija pametna kaciga i 3D printer hrane koji će vaše obroke učiniti zabavnijim nego ikada?

Pridružite nam se ove subote u novom izdanju emisije "M:agazin", koja se prikazuje u novom terminu od 16.30 na kanalu Alternative televizije. Saznajte više o ovim zanimljivim gedžetima, kao i o mnogim drugim čudima tehnologije koja su osvojila svijet.

Prvo ćemo govoriti o pametnoj kacigi koju je dizajnirala Ruska "start-up" kompanija "LiveMap". Ova kaciga bi trebala značajno poboljšati bezbjednost i navigaciju na putu, a u nju je ugrađen posebno dizajnirani navigacioni sistem. Glavni detalji o putu projektuju se na ekranu kacige i omogućavaju vozačima da ne skreću pogled sa ceste. Ova kaciga reaguje na glas tako da kompjuter obavještava motociklistu kada je ruta određena. Na ovaj način motociklisti ne moraju stajati sa strane i ukucavati adrese na svom mobilnom telefonu.

Da li ste čuli za 3D printer "Foodini"? Ovaj printer stvara za vas hranu u obliku pahuljica ili djeteline sa četiri lista, a na vama je samo da poželite oblik. Dosad su se ovi printeri na tržištu koristili samo kako bi se u slatkiše dodao šećer ili čokolada, ali novi 3D printer "Foodini" će to sve promijeniti. Ovaj printer koristi otvorene kapsule u koje se mogu stavljati svježe pripremljene namirnice, a kapsule su napravljene od nerđajućeg čelika tako da ih možete oprati i ponovo koristiti, a takođe ne zadržavaju miris jela koje ste već pripremili. Ovim 3D printerom može se upravljati na jednostavan način, putem touch screena, a vrijeme printanja zavisi od sastojaka, recepta i složenosti oblika.

U ovom izdanju emisije predstavljamo dva nova modela smartfona brenda Huawei - P8 i P8 Max, koji predstavljaju direktnu konkurenciju iPhoneu i Galaxy S6 liniji. Huawei P8 ima ekran od 5,2 inča i rezolucije 1920x1080 piksela i pokreće ga procesor HiSilicon Kirin 930. Ovaj vrhunski smartfon ima dva sistema za snimanje fotografija, tako da zadnja kamera ima 13 MP, a prednja čak 8 MP. Odlična rezolucija pruža nevjerovatan doživljaj boja i oštrine slike, dok sistem uštede i upravljanja energijom značajno doprinosi životnom vijeku baterije.

Pozivamo vas da pažljivo pratite i ovo izdanje emisije "M:agazin" budući da se u jednom od priloga krije odgovor na nagradno pitanje koje ćemo postaviti na kraju emisije. Sva vaša pitanja ili sugestije u vezi emisije možete nam slati na mail adresu [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije