TV

Pažljivo gledajte novi "M:agazin" i osvojite selfie štap

Pažljivo gledajte novi "M:agazin" i osvojite selfie štap
Pažljivo gledajte novi "M:agazin" i osvojite selfie štap

Subota je već tradicionalno omiljeni dan svih ljubitelja novosti iz svijeta nauke i tehnologije zato što ovog dana u sedmici u terminu od 16:30 časova imaju priliku da pogledaju emisiju ''M:agazin''.

Ovih zabavnih i informativnih dvadeset minuta uvijek prođe prebrzo, a u ovosedmičnom izdanju gledaoci će imati priliku da saznaju kako izgleda do sada najsigurniji lanac za bicikle bez brave kao i dronovi koji predstavljaju budućnost arheoloških ekspedicija. Jedan od priloga u emisiji krije i odgovor na nagradno pitanje koje postavljamo svake sedmice, a osoba koja najbrže odgovori na ovo pitanje osvojiće odlični selfie štap za novo iskustvo fotografisanja.

Pitate se kako konačno možete zaštititi svoj bicikl od neželjenih provala i sve inovatinijih trikova lopova koji uvijek pronađu način da doskoče vlasniku? Rješenje za vas je neprovaljivi lanac za bicikle U-Lock koji možete otključati uz pomoć svog pametnog telefona, sata ili privjeska za ključeve. Ovaj lanac je putem crowdfunding kampanje na stranici „Kickstarter“ kreirala kompanija FŪZ Designs, a ugrađeni revolucionarni zaštitni sistem posjeduje bravu koja se otključava uz pomoć Bluetooth-a i enkriptiranog signala iz aplikacije za pametni telefon. Ukoliko dođe do pokušaja krađe vašeg bicikla, alarmni sistem će se odmah će se oglasiti veoma glasan alarm u sklopu aplikacije na smartfonu koji će vas na vrijeme upozoriti o pokušaju krađe.

High tech gedžeti polako osvajaju i svijet arheologije pa se tako sve češće za istraživanje iskopina koriste bespilotne letjelice. Dronovi se u Jordanu koriste i u akciji borbe protiv pljačkaša grobnica koji su veliki problem u ovoj zemlji. Dronovi prave mape antičkih iskopina i na taj način istražuju kako se grobnice mogu bolje zaštititi od nelegalnih aktivnosti. Ovi minijaturistički “Septocopter” dronovi pravi veoma detaljne fotografije iskopina i pomaže pri lociranju lokacija kroz koje pljačkaši najlakše mogu pronaći put u unutrašnjost grobnica.

Novo, 48. po redu izdanja emisije donosi i prilog o tabletu Mix 3-380 kompanije Lenovo koji omogućava pristup “Bing” smart pretrazi dostupnoj u sklopu Windows-a 8.1 operativnog sistema. Ovaj sistem je dizajniran tako da vam omogući da maksimalno iskoristite sve mogućnosti online svijeta, a 10.1-inčni tablet dolazi i sa veoma brzim quad core procesorom.

I ovaj put sva vaša eventualna pitanja ili sugestije u vezi emisije možete da šaljete na mail adresu [email protected].

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije