TV

Podrška novajlijama, nagrade veteranima

Podrška novajlijama, nagrade veteranima
Podrška novajlijama, nagrade veteranima

LOS ANĐELES - I pored svih priča kako podržavaju "novajlije" na televiziji, industrija je sinoć odlučila da svoje najvažnije nagrade - Emije - dodijeli veteranima glumcima i serijama "Breaking Bad" (Čista hemija) i "Modern Family".

AMC-ov "Breaking Bad", priča o nastavniku Volteru Vajtu koji je postao diler narkotika, dobio je, drugu godinu zaredom, najvažniju nagradu, Emija za najbolju dramu, a već četvrti put Brajan Krenston je otišao kući s nagradom za najboljeg glumca.

Bilo je to, ocjenjuju kritičari, nostalgično glasanje za seriju koja je poslije pete sezone završena ali koja ima ogromnu i odanu grupu obožavaoca.

"Hvala vam mnogo na divnom oproštaju od serije", rekao je tvorac "Breaking Bada" Vins Džilijan, koji je proslavio i Emije za najboljeg sporednog glumca i glumicu za Erona Pola i Anu Gan.

ABC-ova "Modern Family", koja se bavi dinamikom jedne savremene porodice, osvojila je petog uzastupnog Emija u kategoriji komedije.

Domaćin Emija peti put bio je komičar Set Mejers, koji se našalio prokomentarisavši da "obične" televizije sada imaju veliku konkurenciju u vidu Netfliksa, striming servisa koji je ponudio odlične serije poput političkog trilera "House of Cards" i "Orange is the New Black".

Međutim, obje godine, Akademija za televizijsku umjetnost ljubav je poklonila tradicionalnim televizijama poput ABC-a i CBS-a, naročito u oblasti komedije.

"Modern Family" je ušla u istoriju, zajedno sa NBC-ovim sitkomom "Frejzer" po broju pobjeda u kategoriji komedije.

Iako veliki servisi nisu imali takmičare u dramskim kategorijama, Džulijana Margulis je dobija Emija kao najbolja dramska glumica za ulogu u CBS-ovoj seriji "The Good Wife".

"Mislim da je ovo zlatno doba televizije ali i doba za žene na televiziji", rekla je ona.

Džim Parsons je osvojio četvrtog Emija za ulogu štrebera Šeldona u CBS-ovoj komediji "The Big Bang Theroy" (Štreberi) dok je Luis-Drajfus osvojila trećeg Emija za ulogu potpredsjednice Seline Mejer u političkoj satiri HBO-a "Veep".

Komičar Luis C.K. osvojio je drugog Emija za svoj šou "Louie", a lažne vijesti Stivena Kolberta "The Colbert Report" dobile su Emija za najbolji varajeti program drugu godinu za redom.

Ministerija "Fargo", rađena prema istoimenom filmu braće Koen, dala je FX-u prvog Emija za program ali su glumci iz serije ostali kratkih rukava, naročito Bili Bob Tornton.

TV film HBO-a "The Normal Heart" je za svoj opis prvih dana borbe protiv AIDS-a nagrađen Emijem.

Kablovska televizija HBO osvojila je više Emija od bilo koje druge televizije, sa 19 pobjeda od 99 nominacija ali nije bila pretjerano uspješna u glavnim kategorijama, a njihova "Igra prijestolja" (Game of Thrones) ponovo je izgubila u trci za Emija iako je bila favorit fanova.

Jedno od većih iznenađenja noći bila je serija "Sherlock: His Lasw Vow", koja je osvojila 7 Emija američkom PBS-u, više od bilo koje druge serije.

Prvi put za 40 godina Emiji su preseljeni iz uobičajenog termina nedjeljom uveče u septembru kako se ne bi "poklopili" sa dodjelom MTV video muzičkih nagrada i NBC-ovom "Sunday Night Football".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije