TV

Posljednja emisija m:agazin u prvoj sezoni

Posljednja emisija m:agazin u prvoj sezoni
Posljednja emisija m:agazin u prvoj sezoni

Tokom proteklih mjeseci emisija m:agazin bila je vaš omiljeni izvor informacija o svim bitnim dešavanjima iz svijeta tehnologije, a naredne subote ćete imati priliku da pogledate posljednje izdanje ove emisije prije ljetne pauze.

Kroz minute zabave i informacija ponovo vas vode Brankica Stojanović i Jelena Babić, a gledalac koji najbrže odgovori na nagradno pitanje koje će voditeljke postaviti na kraju emisije imaće priliku da osvoji sve popularniji selfi štap.

Ovaj put ćemo zajedno pokušati da odgovorimo na pitanje koje je mnogima na umu: da li će telefon postati PC? Živimo u svijetu u kojem se svakodnevno pojavljuju novi modeli smartfona koji su sve brži i pametniji. Ovi smartfoni su toliko sofisticirani da je samo pitanje vremena kada će skoro u potpunosti zamijeniti privatne računare. Revolucija je započela onog trenutka kada su telefoni dobili bolje baterije i veće ekrane, a kompanija „ARM“ napravila je još jedan korak dalje u proizvodnji pametnih telefona koji su sve sličniji računarima. Prema najavi ove kompanije, naredne godine bi se na tržištu mogla pojaviti čak dva čipa uz pomoć kojih će se funkcionalnost smartfona višestruko povećati i na taj način omogućiti radnje koje su do tada bile nezamislive na telefonu.

Revoluciju na tržištu smartfona već odavno sprovodi kompanija „Samsung“ koja je prema podacima konsultantske kuće “Strategy Analytics” trenutno na vrhu liste svjetskih proizvođača smartfona. Tokom prvog kvartala 2015. godine ova kompanija je prodala nevjerovatnih 83,2 miliona smartfona, što znači da je preuzela  tron od kompanije “Apple” koja je ostvarila prodaju od 61, 2 miliona iPhonea. Modeli koji su „Samsung“ ponovo doveli na sami vrh među proizvođačima smartfona bili su popularni Galaxy S6 i S6 Edge. Veliku pažnju korisnika izazvao je pogotovo Edge model sa zakrivljenim rubovimakoji je toliko oduševio korisnike da je kompanija “Samsung” jedva stizala da proizvede dovoljan broj modela.

U 52. izdanju emisije vam predstavljamo i Nokia Lumia 830 model smartfona koji dolazi sa indukovanim punjačem. Ovaj telefon pokreće Qualcom Snapdragon 400, a krasi ga IPS LCD ekran od pet inča sa HD rezolucijom od 1280 x 720 piksela. Nokia Lumia 830 model može ponuditi i odličnu memoriju budući da sadrži 1 GB radne i 16 GB interne memorije koja se uz pomoć microSD kartice može proširiti do 128 GB. Nokia smartfon koji vam predstavljamo u ovoj emisiji dolazi i sa odličnom PureView kamerom i Carl Zeiss optikom tako da su auto fokus, digitalno približavanje i optička stabilizacija slike na zavidnom nivou.

Pridružite nam se u terminu od 16.30 časova na kanalu Alternativne televizije i pošaljite nam svoje prijedloge za poboljšanje narednog ciklusa emisije na mail adresu [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije