TV

Rijaliti šou o porodici pod nacističkom okupacijom

Rijaliti šou o porodici pod nacističkom okupacijom
Rijaliti šou o porodici pod nacističkom okupacijom

PRAG - Češka televizija CT emitovala je sinoć prvu od osam epizoda novog rijaliti programa, koji je izazvao brojne kontroveze.

Šou pod naslovom "Odmor u protektoratu" prati svakodnevni život sedmočlane porodice u vrijeme nacističke okupacije, a epizode nose naslov "Zakon preživljavanja", "Racija" ili "Kada ti Gestapo diše za vratom".

Radnja je smještena u zabačenoj planinskoj kući, bez struje, a protagonisti nose odjeću iz doba Drugog svjetskog rata i suočavaju se sa nestašicom hrane.

"Željela sam da pokažem kako je izgledao život za vrijeme okupacije, u što autentičnijim uslovima", rekla je autorka emisije Zora Cejnkova.

"Srećom, pa porodica neće doživjeti sudbinu 82.309 Jevreja koji su iz protektorata poslati u koncentracione logore", prokomentarisao je sarkastično list "Tajms of Izrael".

Producentkinja Lenka Polkova navela je da su pripreme trajale pune dvije godine i da se za ovaj rijaliti prijavilo nekoliko stotina čeških porodica.

Među članovima odabrane porodice je i 78-ogodišnja, baka koja je kao dijete doživjela njemačku okupaciju.

Protektorat Češka i Moravska je politički entitet koji su nacisti uspostavili za vrijeme okupacije Češke od marta 1939. do maja 1945.

Oko 360.000 Čeha i Slovaka poginulo je za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije