TV

Robot autostoper i stolica koja je uvijek uz vas

Robot autostoper i stolica koja je uvijek uz vas
Robot autostoper i stolica koja je uvijek uz vas

Kao što ste već navikli, i ove subote vas na programu ATV-a od 16.15 časova očekuje 20 minuta zabave i najnovijih informacija iz svijeta tehnologije, koje donosi četrnaesto izdanje emisije ''m:agazin''.

Ovog puta vam predstavljamo realistične kopije ljudskih organa, načinjene uz pomoć 3D štampača, čija je svrha da studentima medicine pomogne prilikom izučavanja pojedinih dijela tijela, ali i svim bolnicama koje ne mogu priuštiti ispitivanje na pravim ljudskim tijelima.

Takođe, donosimo vam priču o prvom profesionalnom autostoperu, a da bi sve zvučalo još čudnije, riječ je o robotu imena HitchBOT, koji je tuđim automobilima proputovao Kanadu i nakon pređenih 6.000 kilometara stigao do krajnjeg odredišta. Ne samo da nije imao nikakvih problema sa ljudima, već je stekao brojne prijatelje, a pogledajte i kako se proveo kaogost na jednom vjenčanju.

Donosimo vam i priču o revolucionarnoj stolici koju možete doslovno uvijek nositi sa sobom i aktivirati je jednim pritiskom na dugme, a kada nije aktivirana neće predstavljati nikakvu smetnju vašem kretanju, te možete bez smetnje koračati ili trčati. Jesmo li vam spomenuli da ova stolica ne dodiruje zemlju?

Ove i još mnoge interesantne teme 27. septembra predstaviće vam Jelena Babić i Brankica Stojanović, koje će se potruditi da vam 20 minuta prođe u znaku tehnologije  kroz zabavu.

Ukoliko i sami imate prijedlog za neku zanimljivu temu, pišite nam na [email protected], a mi ćemo se potruditi da u narednim izdanjima i vaša tema nađe svoje mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije