Vizuelna umjetnost

Bogato kulturno veče u Trebinju

Bogato kulturno veče u Trebinju
Bogato kulturno veče u Trebinju

TREBINJE - Bilećki Zavičajni klub "Osvit" organizovao je u Trebinju izložbu slika sa Trećeg likovnog saborovanja "Simeon Dobrićevski" i promociju knjige "Put ka sebi" petnaestogodišnje Bilećanke Lazarele Mićunović.

Mnogobrojni posjetioci sinoć su u Narodnoj biblioteci na jednom mjestu kroz slike mogli da osjete duhovni život Hercegovine, da se druže sa pisanom riječju i uživaju u pjesmi ženske pjevačke grupe "Osvit".

Govoreći o nastanku 30 slika 17 autora iz Republike Srpske, Crne Gore i Srbije, predsjednik "Osvita" Miodrag Ljumo Hrnjez rekao je da je velika radost što izložbe nisu prekidane i što je u planu da slikama šire ljepotu duhovnog života Hercegovine po mnogim gradaovima u Srpskoj.

"Sve slike su nastale na saborovanju prošle godine kada su urađene i dvije skulpture", rekao je Hrnjez i podsjetio da su po prvi put tada radili akvarele.

Slike će biti izložene u javnim ustanovama u Bileći.

Drugi dio večeri bio je posvećen promociji prve knjige mlade Bilećanke, koja je istakla da inspiraciju traži u ljudima i da je naslov njene knjige inspirisan onima koji su "rastrzani između svojih snova, čežnje i potreba, te nemogućnosti da se sjedine sa sobom".

Mićunovićeva je najavila nova književna ostvarenja, navodeći da joj veliku snagu i "vjetar u leđa" daje Miodrga Hrnjez Ljumo, koji je, kako kaže, uči da nikada ne odustaje i da će samo snagom vjere uspjeti da ostvari svoje zamisli.

O knjizi je, između ostalih, govorila i Aleksandra Dželatović, potpredsjednik "Osvita", koji je izdavač knjige "Put ka sebi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije