Vizuelna umjetnost

Dašak Venecije stigao u Banjaluku

Dašak Venecije stigao u Banjaluku
Dašak Venecije stigao u Banjaluku

BANJALUKA - Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović otvorio je u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci izložbu hrvatske umjetnice Kate Mijatović pod nazivom "Između neba i zemlje", čija postavka ostaje otvorena do 24. septembra.

Vidović je rekao da je, zahvaljujući gostima iz Hrvatske i Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, u Banjaluku stigao dašak Venecije, pa su tu prava autentična gondola i video snimci venecijanskog ambijenta, saopšteno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju. 

Vidović je sinoć na otvaranju izložbe podsjetio da je izložbom Kate Mijatović "Između neba i zemlje" predstavljen Paviljon Hrvatske na 55. Venecijanskom bijenalu prošle godine, a čiju postavku ima priliku da pogleda i banjalučka publika.

On je dodao da je izložba "Vrt uživanja" Mladena Miljanovića, kojom je predstavljen Paviljon BiH na Venecijanskom bijenalu, a u produkciji Muzeja savremene umjetnosti Srpske, istovremeno postavljena u galeriji Kulturnog centra Beograd i tako dostupna beogradskoj publici.

"Ovakva vrsta razmjene značajnih kulturnih projekata između susjednih zemalja, upravo je na tragu opštih ciljeva i misija ovog ministarstva, te u domenu kulture i umjetnosti izražava težnju Vlade Srpske za uključivanjem i uspostavljanjem svojevrsne regionalne mreže razvojnih punktova na putu evropskih integracija i regionalne saradnje", istakao je Vidović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije