Vizuelna umjetnost

Izazovi sedme godine braka

Izazovi sedme godine braka
Izazovi sedme godine braka

BANJALUKA - Gradsko pozorište "Jazavac" u Banjaluci počelo je s radom na novoj predstavi "Šećer je sitan, osim kad je kocka", po tekstu i režiji Nikole - Kolje Pejakovića.

"Riječ je o novoj predstavi Nikole Pejakovića, koja se bavi Banjalukom i stavlja Banjaluku na pozorišnu mapu", istakao je glumac Ljubiša Savanović.

Dodao je da je zapravo riječ o jednoj komediji koja oslikava život para, odnosno njihovu sedmu godinu braka, te i njihove prijatelje koji na neki način utiču na taj brak.

"Probe su već počele i mogu samo da kažem da ko god je volio i rado gledao predstavu 'Celo telo tu me boli', mislim da će i ovaj put da dobije nešto interesantno, u čemu će rado uživati", ističe Savanović.

Pored njega, u predstavi će igrati i Aleksandra Spasojević, Miljka Brđanin, te poslije duže pauze i Željko Mitrović.

"Meni je posebno zadovoljstvo da prvi put u 'Jazavcu' igra Aleksandra Spasojević, koja je već režirala predstave, ali prvi put igra", ističe Savanović.

Takođe, ističe da će publika posebno moći da uživa u Mitrovićevim glumačkim majstorijama. Scenografija i kostimografija povjerene su Dragani Purković-Macan. Milorad Telebak će biti zadužen za lekturu, dok je Dragana Đedović asistent reditelja.

Premijera je predviđena za kraj marta ili početak aprila, a glavni sponzor predstave, kao i GP "Jazavac", je "Mikrofin osiguranje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije