Vizuelna umjetnost

Likovni radovi dopunjeni vezom

Likovni radovi  dopunjeni vezom
Likovni radovi dopunjeni vezom

Crteži, slike i likovni vezovi dio su opusa umjetnice Saše Bezjak iz Slovenije, koje je moguće pogledati u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Njena izložba svečano je otvorena u četvrtak veče, a predstavljanje u gradu na Vrbasu organizovano je uz pomoć Udruženja Slovenaca "Triglav" Banjaluka i Ambasade Republike Slovenije u BiH.

Glavna karakteristika njenog umjetničkog izraza, koji djeluje iskusno i dovršeno, su jasnoća i jednostavnost. To se može uočiti i na izloženim djelima u Banskom dvoru, a sama umjetnica na otvaranju je poručila da za svoje stvaralaštvo voli da istakne da ona crta, a ne slika, s obzirom na to da je sve podređeno liniji.

U njenim radovima može se prepoznati snažan uticaj dječjeg crteža, narodne umjetnosti, umjetnosti jednostavnih ljudi i plemena, a Bezjakova je otkrila da i ona sebe doživljava kao jednostavnu osobu, zbog čega i njena djela na ljude imaju istu takvu projekciju.

"U svojim radovima obrađujem različite tematike, zadirem u najintimnije teme, svoje misli i strahove, želje i osjećaje. Veoma sam iskrena i svoju intimu otkrivam posmatraču", kazala je ona.

Iako samo otvaranje nije privuklo veliki broj posjetilaca, oni koji su u četvrtak bili u Malom i Velikom izložbenom salonu Banskog dvora uživali su u likovnom stvaralaštvu ove umjetnice, ali i njenim vezovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije