Vizuelna umjetnost

Mutabdžija: Od velikog značaja priznanje Foruma slovenskih kultura

Mutabdžija: Od velikog značaja priznanje Foruma slovenskih kultura
Mutabdžija: Od velikog značaja priznanje Foruma slovenskih kultura

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija ocijenio je da je veoma značajno za kulturu Srpske što je Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske specijalno priznanje za rad dodjelio Forum slovenskih kultura, iza kojeg stoje i najznačjanije evropske institucije.

"Ovo priznanje za kreativnost kao specijalna nagrada od velikog značaja je i za Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, kao referentne nacionalne kuće u oblasti savremenog stvaralaštva", rekao je Mutabdžija danas novinarima u Banjaluci, nakon prijema direktora Muzeja Sarite Vujković.

Mutabdžija je izrazio zahvalnost rukovodstvu Muzeja na njihovom kreativnom pristupu, obilju sadržaja koje su uradili u proteklom periodu.

"Očekujem da se ova pozitivna energija koju kreira Muzej proširi na zemlje regiona, da Muzej savremene umjetnosti Srpske bude u pravom smislu riječi najprepoznatljiviji mali Muzej ovog tipa u regionu", zaključio je Mutabdžija.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković rekla je novinarima da je ovo značajno priznanje za Muzej, podsjetivši da je ova institucija bila nominovana za nagradu za najbolji muzej jugoistočne Evrope.

"Nominovani smo sa drugim institucijama iz 13 zemalja i u okviru toga dobili smo veoma značajnu nagradu, gdje je istaknuta kreativnost, rad Muzeja sa mladima i lokalnom zajednicom", istakla je Vujkovićeva.

Ona je naglasila da je ovo veliko priznanje za cijeli tim Muzeja i ljude koji rade u ovoj instituciji, pogotovo jer je ovo jubilarna godina u kojoj Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske proslavlja 10 godina preimenovanja Galerije umjetničke u Muzej savremene umjetnosti Srpske.

Forum slovenskih kultura je međunarodna fondacija osnovana 2004.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije