Vizuelna umjetnost

Muzejske postavke u neuobičajeno vrijeme

Muzejske postavke u neuobičajeno vrijeme
Muzejske postavke u neuobičajeno vrijeme

BIJELJINA - Jedinstveni umjetnički spektakl koji se realizuje u preko 3.000 muzeja u više od četrdeset evropskih zemalja "Noć muzeja" večeras je otvorena u bijeljinskom Muzeju Semberije.

Originalna manifestacija izostala je u maju zbog poplava koje su tada zahvatile Srpsku i Bijeljinu.

Od 17.00 časova, kada je manifestacija otvorena, posjetiocima se nudi jedinstvena prilika da obiđu stalne muzejske postavke u neuobičajeno vrijeme.

Za najmlađe je organizovana radionica "U šetnji sa dinosaurusima" u kojoj imaju priliku da saznaju koji je dinosaurus bio najveći, koji najmanji, koji je imao najviše rogova, najduži vrat, koji je mogao da pojede najviše hrane... Gdje su nestali i kako su njihovi ostaci sačuvani do danas? 

Organizator je za posjetioce pripremio i dva koncerta – koncert učenika Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković", te koncert Daria Zombe - klavir i vokalne etno grupe SKUD-a "Semberija" sa solistkinjom Slađanom Stanišić. 

Biće otvorena i izložba fotografija "Modna slika Bijeljine između dva svjetska rata".

Večeras će se, uz muzičku pratnju, a u organizaciji Društva srpsko-ruskog prijateljstva čuti i Jesenjinovi stihovi, potom scenski prikazi komedije i monologa u izvođenju glumaca Teatra "Ubuntu" iz Bijeljine, Bazar rukotvorina i niz drugih sadržaja.

U sali za istoriju biće priređene filmske projekcije crtanih i igranih filmova. 

Do 1.00 sat poslije ponoći, do zatvaranja manifestacije, posjetioce će zabavljati Arka bend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije