Vizuelna umjetnost

Omaž modnim fotografima

Omaž modnim fotografima
Omaž modnim fotografima

Izložba pod nazivom "Legendarne fotografije: Fantastični fotografi i Dior" biće otvorena 3. maja i trajaće do 21. septembra u poznatom muzeju u Granvilu u Francuskoj.

Dom u kojem je odrastao Kristijan Dior nalazi se iznad grada Granvila, a kao muzej je otvoren 1988. godine.

Dior odaje omaž kultnim fotografima koji su prolazili kroz njegovu istoriju i to u istoimenom muzeju u Francuskoj. Ova izložba pokazaće najbolje fotografe ovog modnog brenda kroz sjajne fotografije i ostale relevantne predmete.

Ovi fotografi zaslužili su da im se oda počast s obzirom na to da su zabilježili dizajne ovog brenda tokom dugog niza godina.

Izložba će uključiti rad osamdesetak fotografa kao što su Sesil Biton, Ričard Avedon, Ervin Blumenfeld i Irving Pen. Biće izloženo oko 200 fotografija koje prikazuju 60 godina dizajniranja i dokumentuju rad poznatih kreatora kao što su Dior, Iv Sen Loren, Džon Galijano i ostali.

U čast izložbe izdavačka kuća "Rizzoli" izdaće i istoimeni katalog sa svim pripadajućim fotografijama s izložbe i njihovim opisima. Katalog će se u formi knjige pojaviti na policama knjižara već 30. aprila.

Inače, u spomenutom muzeju se nalaze ne samo najbolje kreacije čuvenog dizajnera, već i neke od drugih velikana modnog dizajna.

Kristijan Dior, koji se rodio 1905. godine, postao je kreator čije će haljine novog stila, raskošnog izgleda, sa gracioznim siluetama i talasastim suknjama, zaliječiti ženska srca nakon ratnih godina ispunjenih brutalnošću i strahom.

"Majka mi je pričala jednom kad sam bio mali da me deda upitao šta želim da postanem kad porastem. Ja sam odgovorio: Kristijan Dior", rekao je jednom slavni kreator.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije