Vizuelna umjetnost

Osvetnice, "Marvelov" novi strip

Osvetnice, "Marvelov" novi strip
Osvetnice, "Marvelov" novi strip

LOS ANÐELES - Dame vode glavnu riječ u jednom od novih stripova kompanije "Marvel Comics", koja time želi da poveća popularnost ovog žanra među ženskom čitalačkom publikom.

Serijal, koji će se zvati "A-Force", a čiju okosnicu čini grupa osvetnica, djelo je dviju strip-autorki, Margret K. Benet i Vilou Vilson.

Vilson, najpoznatija po avanturama o muslimanskoj superjunakinji "Ms Marvel", koja se prvi put pojavila 2013, kaže da su žene u stripu rijetko u fokusu i da uglavnom imaju ulogu djevojke glavnog junaka ili ljepotice koju treba spasiti.

Novi strip će to promijeniti, tvrdi ona.

"A-Force" će izaći u maju, a u njemu će se naći poznate junakinje kao što su Še-Hulk, Dažler, Storm i Medusa, ali i neke nove heroine poput kosmičke moćnice Singulariti.

Premda su kupci stripova i dalje mahom muškarci, nove generacije ljubitelja ovog žanra sve više imaju sluha za priče ispričane iz drugih perspektiva, navodi Vilson, a prenosi AP.

"Ranije ste imali timove u kojima su bili sve sami muškarci i eventualno po neka žena. To se smatralo uobičajenim, ali obrnuto je bilo nezamislivo. Sada je došao trenutak kada možemo da tako nešto dovedemo u pitanje", zaključila je Vilson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije