Vizuelna umjetnost

Otvo­ren "Del­fin­fest"

Otvo­ren "Del­fin­fest"
Otvo­ren "Del­fin­fest"

BA­NJA­LU­KA - Prvi me­đu­na­ro­dni fes­ti­val po­dvo­dnog fil­ma i fo­to­gra­fi­je "Del­fin­fest", u okvi­ru ko­jeg će bi­ti pri­ka­za­no 117 fil­mo­va i 250 fo­to­gra­fi­ja iz vi­še od 20 ze­malja, otvo­ren je ju­če u Mu­zi­čkom pa­vi­ljo­nu u par­ku "Pe­tar Ko­čić" u Ba­nja­lu­ci.

Igor Ga­jić, pred­sje­dnik Ro­ni­la­čkog klu­ba "Del­fin" iz Ba­nja­lu­ke, is­ta­kao je da je ovo prvi fes­ti­val po­dvo­dnog fil­ma i fo­to­gra­fi­je u Re­pu­bli­ci Srpskoj i BiH na ko­jem će bi­ti uru­če­ne na­gra­de.

Ga­jić je ka­zao da će se za na­gra­de bo­ri­ti 110 fil­mo­va, dok će se­dam bi­ti pri­ka­za­no van kon­ku­ren­ci­je, a fo­to­gra­fi­je će bi­ti pre­zen­to­va­ne pu­tem elek­tron­ske izložbe.

Na­da Jo­va­no­vić, di­re­ktor Tu­ris­ti­čke or­ga­ni­za­ci­je RS, oci­je­ni­la je da je ovaj dvo­dne­vni fes­ti­val po­tre­ban za afir­mi­sa­nje ra­zvo­ja po­dvo­dnog fil­ma i po­dvo­dnog tu­ri­zma. Održava se pod ge­ne­ral­nim po­kro­vi­telj­stvom pred­sje­dni­ka Re­pu­bli­ke Srpske i po­kro­vi­telj­stvom gra­da Ba­nja­lu­ka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije