Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba Fotografija godine BiH 2012

Otvorena izložba Fotografija godine BiH 2012
Otvorena izložba Fotografija godine BiH 2012

Izložba “Fotografija godine BiH 2012” koju organizuje portal “Fotografija.ba” otvorena je sinoć u Muzičkom paviljonu parka Petar Kočić u Banjaluci.

Na izložbi je predstavljeno 50 najboljih fotografija iz pet kategorija: Ljudi, Grad, Priroda, Press i Kreativna fotografija, koje je od ukupno 1750 pristiglih fotografija izabrao stručni žiri.

Amater koji se bavi fotografijom godinu i po dana Petar Jokanović iz Banjaluke , kaže da je oduševljen fotografijama, a ujedno i cijelom organizacijom. Za fotografije smatra da su sve savršene i nada se da će kroz koju godinu i njegove slike biti izložene kao najbolje.

Osim izbora 50 najboljih fotografija dodijeljene su i nagrade pobjednicima kategorija: Nagradu u kategoriji PRESS osvojio je Midhat Poturović sa fotografijom “Rudari”. Nagradu u kategoriji Priroda osvojio je Denis Ruvić sa fotografijom “Dolazak proljeća”. Za fotografiju koja se najviše istakla u kategoriji Grad žiri je odabrao rad Marka Stamatovića po nazivom “Lekina bara”. U kategoriji Kreativna nagradu je osvojio Filip Gržinčić sa fotografijom “Twisted”. Za poseban uspjeh na konkursu te fotografije u kategoriji Ljudi nagrađen je Goran Bisić sa fotografijom”Come back”.

Još 38 autora je prošlo selekciju za odabir najbolje fotografije.

Fotografija godine BiH je prvi festival fotografije u BiH, a u organizaciji portala Fotografija.ba održava se treću godinu za redom. Nagradni fond festivala za 2012. godinu iznosio je 8.000 KM.

Izložba traje do 13.12.2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije