Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba slika Biljane Bjelice

Otvorena izložba slika Biljane Bjelice
Otvorena izložba slika Biljane Bjelice

TREBINJE - U trebinjskom Domu kulture večeras je otvorena izložba slika Biljane Bjelice iz Bileće.

Direktor Narodne biblioteke "Vladimir Gaćinović" iz Bileće Šćepan Aleksić rekao je, otvarajući izložbu, da su slike Biljane Bjelice osvojile punu slobodu izražavanja, što im daje posebnu draž.

Aleksić je istakao da i običan posmatrač može zaključiti da iz njih zrači ljepota, ljubav, da su crtane nježnim bojama, da su svijetle i životne.

"Sve ove slike, bez obzira koliko su različite, nastavljaju se jedna na drugu i čine zajedničku cjelinu i kompoziciju koja je izašla iz Biljanine mašte i iz slikarske slobode", rekao je Aleksić.

On je izrazio nadu da će Trebinjci u ovoj izložbi prepoznati da autor, nakon 20 godina bavljenjem slikarstvom, nije samo slikarski talenat nego da se potvrđuje kao sasvim zreo slikar.

Aleksić je napomenuo da je Biljana Bjelica, osim u slikarstvu, uspješna i u pisanju poezije.

Bjelica je izrazila zadovoljstvo što prvi put izlaže u Trebinju, gradu umjetnika, te rekla da se nada da će kritike biti pozitivne.

Ona je napomenula da se predstavila sa 25 radova, ističući da je htjela da prikaže ovaj svijet, koji je malo tmuran, na veseliji i anđeoski način.

Bjelica je istakla da je teško pričati o svojim djelima, te da će rado "oslušnuti" šta će to građani Trebinja, grada poeta, književnika i umjetnika imati da kažu o njenim djelima.

Bjelica se večeras predstavila i sa unikatnim detaljima za kosu ručne izrade.

Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena pet dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije