Vizuelna umjetnost

Sutra u Njujorku otkrivanje biste Nikole Tesle

Sutra u Njujorku otkrivanje biste Nikole Tesle
Sutra u Njujorku otkrivanje biste Nikole Tesle

NJUJORK - Bista Nikole Tesle, rad akademskog vajara Bojana Mikulića biće svečano otkrivena sutra u hotelu "Njujorker" na Menhetnu.

Teslina bista nalazi se u centralnom lobiju hotela, a istog dana biće održana i Tesla Konferencija sa ciljem da veliki naučnik uđe u školski program SAD.

Otkrivanje biste, Konferenciju i gala večeru organizuju predsjednik Tesline naučne fondacije Nikola Lončar, generalni konzul Srbije u Njujorku Mirjana Živković sa saradnicima, otac Đokan Majstorović iz Crkve svetog Save u Njujorku i drugi poštovaoci dijela velikog naučnika.

"U programu će učestvovati oko 30 eksperata iz ove oblasti i ovaj program smatramo najvažnijim što dijaspora može i treba da uradi za Teslu.

Bez Tesle u školama širom Amerike, svijet nikada neće saznati pravu istinu, šta je Tesla uradio za čovječanstvo", rekao je ranije Lončar.

On je dodao da je Fondacija dosad poklonila Tesline biste ambasadi SAD u Beogradu, gradovima Leskovcu i Banjaluci, Frenklin Institutu u Filadelfiji i gradu Rahvej u državi Nju Džersi.

Čuveni naučnik je živio u hotelu "Njujorker" od 1933. godine do smrti, na Božić 7. januara 1943. godine.

          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije