Vizuelna umjetnost

U kompaniji "Venture Photography" prave savršen set fotografija tek rođenih beba

U kompaniji "Venture Photography" prave savršen set fotografija tek rođenih beba
U kompaniji "Venture Photography" prave savršen set fotografija tek rođenih beba

Većina roditelja ne prestaje da snima svoju novorođenčad od prvog dana kad se rode.

 Međutim, priznaćete da roditelji i nemaju toliko iskustva pri fotografisanju, posebno kad je riječ o slikanju dok beba spava, a nema ništa slađe od bebe u dubokom snu. Ove neodoljive fotografije svjedoče upravo o tome, a njihova posebnost je što su snimljene prve dvije sedmice bebinog života, dakle u periodu kad su još sićušne, krhke i nježne. Zbog toga što su bebine kosti još dobrim dijelom od hrskavice, one su supersavitljive i pri spavanju zauzimaju nevjerovatne pozicije, koje odrastao čovjek sigurno ne bi mogao izvesti. Upravo zato fotografije dok spavaju su možda i najslađe slike novorođenčadi.

Neposredno po rođenju bebe imaju 300 mekanih hrskavičastih kostiju.

S vremenom neke od tih kostiju srastaju, da bi ih na kraju bilo 206. 

Dok još imaju ove elastične kosti, posebno tokom prve dvije nedjelje, one uglavnom spavaju potpuno savijene, u položaju koji su zauzimale i u majčinom stomaku. To je tzv. položaj fetusa.

Ove kompaktne pozicije su specifične za prve dvije nedjelje jer nakon tog perioda beba već uči da se ispruži dok spava u kolijevci.

"Nakon tog perioda više ne zauzimaju fetalni položaj, tako da mi želimo da zabilježimo te jedinstvene momente u životu vaših beba, a to su uglavnom prve dvije nedjelje", kaže Ričard Mejfild, kreativni direktor "Venture Photography", čija je jedna od specijalnosti i fotografisanje novorođenčadi.

On ističe da smo svi svjesni koliko su to dragocjeni momenti i svi želimo da ih sačuvamo u trajnom sjećanju.

Bebine kosti su još dobrim dijelom od hrskavice, što znači da su supersavitljive

Mejfild dodaje da pojava telefona nove generacije omogućava roditeljima da bebu uslikaju u svakom momentu, ali da je ipak dolazak u studio "Venture Photography" zaista jedinstveno iskustvo jer oni nastoje da bebu uklope u najbolju moguću scenografiju, naravno u konsultaciji sa roditeljima.

Inače, prve dvije nedjelje nakon rođenja su istinski nevjerovatne i magične jer se tokom tih prvih dana javljaju najveće promjene i beba tek počinje da dobija neke karakteristične obrise.

"Mi u 'Venture Photography' smo svjesni kako su ti prvi dani jako važni i da će se vaša beba ubrzo zauvijek promijeniti jer će početi da se razvija i mijenja iz dana u dan. Upravo smo zato osmislili jedinstveni fotografski set, koji će zabilježiti sve te predivne momente iz prvih dana života vaše bebe", kaže u "Venture Photography".

Ovaj set fotografija stvoriće uspomene koje nikad neće izblijedjeti i koje će roditelji čuvati do kraja života. Ovi fotografi su iskusni profesionalci koji će svaku bebu znati smjestiti u okruženje koje joj u potpunosti odgovara, što će svakako značiti da će i fotografije biti daleko bolje.

Snimanje seta fotografija obično traje oko dva sata, a poklon bon za snimanje je u posljednje vrijeme postao i jedan od najpopularnijih poklona za novopečene roditelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije