Vizuelna umjetnost

Velika izložba slika u Modriči

Velika izložba slika u Modriči
Velika izložba slika u Modriči

MODRIČA - U Srpskom kulturnom centru u Modriči otvorena je izložba slika akademskih i slikara amatera iz BiH i inostranstva pod nazivom "Pogledom i mislima uronimo u tajni svijet slikarstva".

Inicijator izložbe, slikar Jelena Grgić-Matijašević, rekla je sinoć na otvaranju da je cilj izložbe širenje interesovanja građana Modriče, posebno djece i omladine, prema umjetnosti.

Ona je navela da su izložena 193 rada 110 akademskih slikara, afirmisanih slikara amatera, kao i talentovanih učenika osnovnih i srednjih škola i studenta iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Švajcarske, NJemačke, Australije, Slovenije i Crne Gore.

"Djela su rađena različitim tehnikama na platnu, drvetu, papiru, lesonitu i keramičkim pločicama", rekla je Matijaševićeva i naglasila da su, između ostalih, izloženi radovi akademskih slikara Grujice Lazarevića iz Lazarevca, Todora Jovanovskog iz Beograda, Radoša Stevanovića iz Čačka koji živi i stvara u Austriji, Matije Kovačevića iz Slavonskog Broda koji živi u NJemačkoj, te Aziza Dubrića iz Odžaka u FBiH.

Izložba, koju je pred velikim brojem posjetilaca otvorio Dejan Stojanović, direktor Srpskog kulturnog centra Modriča, biće otvorena do 25. maja.

Jelena Grgić-Matijašević rođena je 1951. godine u Odžaku u BiH, živi i stvara u Modriči. Slikarstvom se bavi od 1985. godine i imala je više od 30 samostalnih i nekoliko kolektivnih izložbi u BiH i Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije