Vizuelna umjetnost

Vrt uživanja od sutra u Muzeju savremene umjetnosti RS

Vrt uživanja od sutra u Muzeju savremene umjetnosti RS
Vrt uživanja od sutra u Muzeju savremene umjetnosti RS

BANJALUKA - U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci u četvrtak će biti otvorena izložba "Vrt uživanja", umjetnika Mladena Miljanovića.

Projekat "Vrt uživanja" u produkciji Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske predstavljao je BiH na 55. Venecijanskom bijenalu od 30. maja do 24. novembra.

Ovo je posljednja izložba u ovoj godini, koja je osmišljena s ciljem obilježavanja najznačajnijeg internacionalnog projekta muzeja, koji se sa velikim uspjehom predstavio na najvećoj smotri savremene umjetnosti u svijetu, saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti.

Osim radova prikazanih u Veneciji, izložbu će pratiti i obimna dokumentacija, koja će prikazati sve aspekte organizacije Nacionalnog paviljona i produkcije izložbe.

Kustos izložbe Sarita Vujković u katalogu navodi da Miljanović u svom radu gotovo antropološki "secira" ljudski život, da ga zanimaju sličnosti i razlike među ljudima, kako ljudi žive, šta misle i kako se odnose prema svojim individualnim užicima.

Inicijativu za zvanično učešće BiH na međunarodnoj izložbi savremene umjetnosti u Veneciji pokrenuo je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, koji je ujedno bio i organizator i producent ovogodišnjeg paviljona.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19 časova. Izložba će biti otvorena do 26. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije