Vizuelna umjetnost

"Vrt uživanja" u Beogradu

"Vrt uživanja" u Beogradu
"Vrt uživanja" u Beogradu

Izložba "Vrt uživanja" banjalučkog umjetnika Mladena Miljanovića, u produkciji Muzeja savremene umjetnosti RS, kojom se BiH prošle godine predstavljala na Venecijanskom bijenalu, biće otvorena sutra u 20 časova u Kulturnom centru Beograda.

Nakon uspješne šestomjesečne postavke u "Palati Malipiero" u Veneciji postavka "Vrt uživanja" bila je postavljena u MSU RS u decembru prošle godine, zatim u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu, dok je triptih "Vrt uživanja" bio izložen u "Grand Palaisu" u Parizu, u okviru 25. "Art Paris Art Fair" u martu ove godine. U Kulturnom centru Beograda izložbu će činiti originalna postavka Paviljona BiH od tri uzajamno povezane cjeline: mermerni triptih "Vrt uživanja", prostorna instalacija "Vrt kamena" i video-rad "Dopadljiva simfonija apsurda", kao i obimna dokumentacija koja prikazuje sve aspekte njegove organizacije i produkcije.

"Predstavljanjem 'Vrta uživanja' u Beogradu podsjećamo da je neophodno da se nastavi usvojeni model prezentovanja bh. paviljona na svjetskim manifestacijama savremene umjetnosti", poručili su iz MSU RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije