Vizuelna umjetnost

Za uređenje fasade bori se 30 umjetnika

Za uređenje fasade bori se 30 umjetnika
Za uređenje fasade bori se 30 umjetnika

Konkurs za mural Udruženja likovnih umjetnika Prijedor, koji je raspisan u okviru projekta "Prijedor grad murala", ističe sutra, a svoje prijedloge do danas je poslalo oko 30 umjetnika.

Prema riječima Borisa Eremića, predsjednika Udruženja likovnih umjetnika Prijedor, dosta prijedloga stigne i posljednji dan konkursa, tako da će o konačnom broju moći govoriti po zvaničnom zatvaranju istog.

"Što se tiče samog pobjednika konkursa i umjetnika koji će ponijeti nagradu 'Paola de Manincor', njegovo ime stručni žiri će saopštiti polovinom avgusta kada će biti otvorena i izložba pristiglih radova", pojasnio je Eremić.

Projekat "Prijedor grad murala" rođen je iz želje za unapređenjem kulturnog života Prijedora, poboljšanjem položaja umjetnosti i umjetnika u društvu i boljim pozicioniranjem ovog grada na međunarodnoj kulturnoj mapi. Prošlogodišnji pobjednički mural "Šeširdžija" umjetnice Nataše Konjević, krasi fasadu u centralnoj pješačkoj zoni u Prijedoru, a pored pobjedničkog murala na prošlogodišnji konkurs je pristiglo je više od 50 prijedloga.

Ove godine glavni dio nagrade "Paola de Manincor" je novčani i iznosi 3.000 KM. Pored toga, autoru pobjedničkog prijedloga biće uručena nagradna plaketa te data mogućnost da svoj prijedlog oslika na fasadi u centralnoj pješačkoj zoni u Prijedoru. Projekat "Prijedor grad murala" podržali su grad Prijedor, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Autonomna provincija Trento i opština Lavis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije