Zanimljivosti

Banjalučanin sa najdužom bradom na svijetu

Banjalučanin sa najdužom bradom na svijetu
Banjalučanin sa najdužom bradom na svijetu

Milutin Vulić, iz Stratinske, kod Banjaluke, čovjek je s najdužom bradom na svijetu.

Dozvolio je ekipi RTRS-a da učestvuje u mjerenju novog rekorda za Ginisa.

Bradu pušta tačno 25 godina i  brižljivo čuva oko struka. Rijetki su imali priliku da vide njegovu cijelu bradu. Prestao je da se brije oko Vidovdana 1988. iz poštovanja prema Srbima stradalim u Boju na Kosovu i Prvom svjetskom ratu.

"Htio sam da na svoj način dam doprinos danima kada se najviše lila krv i suze. Nije mi cilj da je skrivam, ali nije mi cilj i da nekoga iritiram. Cilj mi je kao, što sam rekao, da iskažem svoje poštovanje prema srpskom narodu", kaže Milutin.

Bradu, posvećenu precima i obojenu protokom godina od tamne do sijede nijanse, redovno pere.

"To je sastavni dio higijene, a ponekad je koristim da operem leđa", dodaje Milutin.

Milutin još dodaje da ga nikada niko nije vukao za bradu, i da više niko neće. Ipak će morati, jer kad komisija za rekorde čuje za Milutina, eto njih u Omarsku. Sarvan Sin iz Kanade bio je rekorder sa bradom dugom 2,495 metara do našeg mjerenja. A kod Milutina....

Milutin kaže: "Pa negdje oko 250 centimetara ovako upletena. Kad bi je raspleo vjerovatno bi bila i 450. Moram je namotati 2 kruga oko struka da mi ne bi smetalo".

 Do Milutina, koji se do sada nije pojavljivao u medijima, RTRS je došao  zahvaljujući posredniku. Njegoslav Tadić i Milutin upoznali su se na putovanju 1992. godine. Milutin je tada imao malu bradu. Pri ponovnom susretu prije nekoliko mjeseci, promjena je bila drastična.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije