Zanimljivosti

Besplatan ručak samo za lijepe ljude

Besplatan ručak samo za lijepe ljude
Besplatan ručak samo za lijepe ljude

Kome je potreban novac kada ima lijepo lice? Iako možda zvuči bizarno, upravo ovo je moto u jednom restoranu u kineskom gradu Žengžui, gdje obrok neće naplatiti onima koji imaju dovoljno lijepo lice.

Uglavnom, svaki dan biraju pet "lijepih srećnika", koji će toga daba dobiti besplatan ručak, piše Shanghai Daily.

Ako mislite da je riječ o individualnoj procjeni vlasnika restorana, onda se varate. Naime, "komisiju" čini pet lokalnih plastičnih hirurga, koji su više nego relevantni da ocijene čije lice je lijepo, a čije ne.

Svi koji žele da konkurišu za besplatan obrok, odlaze u dio restorana koji se zove "prostor za procjenu ljepote", gdje ih prvo fotografišu. Doktori zatim pregledaju njihove crte lice, oblik očiju, nosa i usta.

Nakon što bude odabrano pet najljepših, oni dobijaju besplatno jelo po izboru. Imena najljepših objavljuju na video-bimu u restoranu.

Nakon što je ova praksa zaživjela, restoran je postao glavna tema na kineskim društvenim mrežama, gdje se uglavnom diskutuje o tome koliko je ovo moralno. Takođe, ima i onih šaljivih komentara, poput: "Da li to znači da će ružni ljudi platiti duplu cijenu za jelo?"

Gradske vlasti Žengžua nisu oduševljene idejom vlasnika restorana, jer smatraju da to šteti imidžu njihovog grada. Takođe, oni tvrde da natpis na restornu "Platite lijepim licem" nije zvanično odobren te da je krajnje uvredljiv za prolaznike.

Vlasnik restorana Sue Heksin kaže da je na kraju morao da skine natpis s restorana, jer su ga na to primorale gradske vlasti. Međutim, to svakako ne znači da on i dalje neće lijepim ljudima davati besplatno jelo.

"Ubuduće, bićemo daleko oprezniji sa reklamama koje stavljamo, ali to svakako ne znači da i dalje nećemo lijepe ljude častiti besplatnim ručkom", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije