Zanimljivosti

Bicikl koji je nemoguće ukrasti?

Bicikl koji je nemoguće ukrasti?
Bicikl koji je nemoguće ukrasti?

Grupa čileanskih studenata osmislila je prvi bicikl koji je nemoguće ukrasti ili tako bar oni tvrde.

"Bicikl koji ne možete ukrasti" zove se "Jerka"  i ne razlikuje se od ostalih bicikala koje viđate po gradu, osim u jednom detalju.

Naime, dio okvira možete podijeliti na dva dijela koja, spojite li ih sjedištem, čine katanac koji možete omotati oko svakog stuba u gradu.

Za dizajn ovog bicikla koji bi lopovima trebalo da zada glavobolju, zaslužni su Huan Hose Monsalve, Kristobal Kabeljo i Andres Roi.

"Andresu su ukrali dva bicikla u kratkom vremenu, a kad smo na fakultetu morali da se pozabavimo temom poboljšanja gradskog prevoza, odlučili smo da iskoristimo njegovo iskustvo i počeli smo da nabacujemo ideje o tome kako riješiti problem krađe bicikala. Na kraju smo došli do ideje koja nalikuje ovom što imamo danas", rekao je Monsalve u najnovijem intervjuu za “Foks njuz”, a piše B92.

Njihova kompanija trenutno radi na prototipu koji će spojiti katance i naše pametne telefone putem blututa, a Jerka bi trebalo da košta između 325 i 700 evra.

Međutim, mnogi koji su video pogledali pronašli su propuste u njihovom pristupu dodavši da se bicikl bez problema može otključati, uništiti ili da će se mnogi lopovi zadovoljiti volanom pa čak i prednjim točkom koje očigledno nije teško ukrasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije