Zanimljivosti

Djevojčica iz Šapca ima najveću čirokanu na svijetu

Djevojčica iz Šapca ima najveću čirokanu na svijetu
Djevojčica iz Šapca ima najveću čirokanu na svijetu

Katarina Džinović (13) iz Šapca nije se šišala od rođenja.

Katarina već ima titulu djevojke s najdužom kosom, a uskoro će biti i službeno upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao osoba sa najvećom čirokanom na svijetu.

Takozvanu čirokanu dugu metar i 20 centimetara devojčici Katarini je napravio frizer Nikola Kulezić, koji je želeo da obori Ginisov rekord u toj kategoriji. Za pravljenje čirokane frizeru Nikoli je  trebalo 10 lakova za kosu kao i 10 tuba gela.

"Prvo je ležala, pa bila u sjedećem položaju. Zatim smo joj kosu sušili fenom. Frizuru smo pravili dva i po sata, a ona je kosu prala sat i po vremena. Prethodni rekord jednog Japanca je bio 113 cm, a ova je 7 cm duža. Kosu smo mjerili laserom i običnim metrom, pa smo izmjerili metar i 20", izjavio je frizer Nikola.

Uslovi Ginisa su da model ima cijelu prirodnu kosu, da se ne radi pomoću šnalica ili improvizovane armature, a te uslove je najbolje zadovoljila Katarina, piše Zanimljivosti dana.

"Nije teško, mama mi pomaže oko pranja ali je sama češljam. Treba mi oko petnaest minuta da operem kosu, a sušim je oko 45 minuta" kaže vlasnica najduže kose u Šapcu a i na svijetu.

Katarina kaže da će ovu frizuru iskoristiti da pomogne Stefanu Đorđeviću (24) iz Lebana, koji boluje od kardiomiopatije, pa su na njenu kosu Šapčani zakačili broj mladićevog žiro računa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije