Zanimljivosti

Dobili po evro zbog tuge za Džeksonom

Dobili po evro zbog tuge za Džeksonom
Dobili po evro zbog tuge za Džeksonom

PARIZ - Pet obožavalaca Majkla Džeksona dobilo je simbolično zadovoljenje na sudu, u vidu odštete od jednog evra, nakon što im je priznato da su pretrpjeli "emocionalnu bol" zbog smrti američke pop zvijezde.

Sud u Orleanu, u centralnoj Francuskoj, odlučivao je danas o tužbi koju je protiv Džeksonovog ljekara, Konrada Marija, koji je 2011. proglašen krivim za pjevačevu smrt, podnijela grupa od 34 fanova, tražeći odštetu za pretrpljene patnje.

Sud je presudio u korist njih pet - dvoje francuskih, dvoje švajcarskih i jednog belgijskog državljanina, koji su uspjeli da dokažu da su doživjeli emocionalnu bol nakon Džeksonove smrti.

"Koliko ja znam, ovo je prvi put u svijetu da je priznata emocionalna šteta nastala zbog neke pop zvijezde", kazao je za AFP njihov advokat, pohvalivši svoje klijente što su "istrajali u svom zahtjevu uprkos podsmijavanjima".

On je naveo da su svoje patnje dokazali pomoću izjava svjedoka i medicinskih nalaza.

Advokat je izjavio da njegovi klijenti neće tražiti da im Mari, koji je oslobođen prošlog oktobra nakon dvije godine zatvora, isplati odštetu, ali da se nadaju da će im status žrtve obezbijediti pravo da obiđu Džeksonov grob u Los Anđelesu, čiji je pristup zabranjen za javnost.

Majkl Džekson je umro 2009. od predoziranja tabletama za smirenje dok se pripremao za povratak na scenu serijom koncerata u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije